Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πόσα θα πληρώσει η Meta για τη... χρήση φωτογραφιών

Πόσα θα πληρώσει η Meta για τη… χρήση φωτογραφιών

Η Meta προσφέρει 51 εκατομμύρια δολάρια σε Καναδούς των οποίων χρησιμοποίησε τα στοιχεία και την φωτογραφία εν αγνοία τους

Η Meta προσφέρει 51 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή σε τέσσερις επαρχίες του Καναδά σχετικά με τη χρήση εικόνων ορισμένων χρηστών στη διαφήμιση στο Facebook, ανέφερε το Bloomberg.

Η αγωγή και το «sponsored stories» του Facebook

Στην αγωγή που κατέθεσε η γυναίκα Π.Κ. ισχυρίστηκε ότι η εικόνα της όσο και άλλων χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους στο διαφημιστικό πρόγραμμα «sponsored stories» του Facebook, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον.

Η MNP Ltd., ο διορισμένος από το δικαστήριο διαχειριστής που χειρίζεται τον προτεινόμενο διακανονισμό, αναφέρει σε δήλωση ότι η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολομβίας τον Μάρτιο, μαζί με μια διαδικασία προσδιορισμού του μεριδίου των χρημάτων των συμμετεχόντων στην αγωγή.

Η αγωγή επεκτάθηκε εκτός Βρετανικής Κολομβίας το 2019 για να συμπεριλάβει κατοίκους του Saskatchewan, της Manitoba και της Newfoundland και του Labrador.

Τα Sponsored stories διήρκεσαν από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάιο του 2014. Εάν σε κάποιον άρεσε ένα προϊόν στο πλαίσιο του προγράμματος, το Facebook δημιουργούσε μια έγκριση ροής ειδήσεων χρησιμοποιώντας το όνομά του και τη φωτογραφία προφίλ του, αλλά δεν του έλεγε ότι χρησιμοποιήθηκε η εικόνα του.

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό «λύνουν» τις διαφορές τους

«Ο προτεινόμενος διακανονισμός προβλέπει ότι το Facebook θα καταβάλει το all inclusive ποσό των 51 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντάλλαγμα για την πλήρη και τελική αποδέσμευση από την κατηγορία όλων των αξιώσεων που αφορούν την ομαδική αγωγή κατά του Facebook», ανέφερε η δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη από την MNP.

Οι δικηγόροι εκτιμούν ότι 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιήθηκαν το πραγματικό τους όνομα ή τη φωτογραφία τους σε μια τέτοια ανάρτηση θα μπορούσαν να πληρούν τις προϋποθέσεις ως μέρος του διακανονισμού στον Καναδά.

Όποιος θέλει να αντιταχθεί στον προτεινόμενο διακανονισμό έχει περιθώριο έως τις 11 Μαρτίου.

Η δήλωση της MNP ανέφερε ότι οι ενάγοντες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα περαιτέρω για να λάβουν αποζημίωση.

“Μετά την έγκριση του διακανονισμού, θα ανακοινωθεί μια ακολουθία που θα καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο υποβολής των αξιώσεων των μελών της τάξης για μερίδιο των κεφαλαίων διακανονισμού.”

Πηγή: ΟΤ

inSports

Τα backstage από την φωτογράφιση της Εθνικής με… σουτέρ Σπανούλη (vid)

Η ΕΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της φωτογράφισης της Εθνικής με όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024