Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταβός: Με το βλέμμα στο ενδεχόμενο επανεκλογής Τραμπ

Νταβός: Με το βλέμμα στο ενδεχόμενο επανεκλογής Τραμπ

Ο Τραμπ είναι ο τελευταίος ηγέτης των ΗΠΑ που εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2020, αλλά παραμένει δημοφιλές θέμα συζήτησης – πόσω μάλλον δε τώρα που έχει ξαναβάλει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την ελβετική πόλη Νταβός των Άλπεων, αλλά η συζήτηση για την πιθανή επιστροφή του στον Λευκό Οίκο συζητιέται έντονα.

Τη Δευτέρα, στις χαμηλές θερμοκρασίες της Αϊόβα, πρόκειται να εδραιώσει την ιδιότητά του ως επικρατέστερου Ρεπουμπλικάνου στην πρώτη αναμέτρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές του 2024. Το συντριπτικό προβάδισμά του έναντι των αντιπάλων του μοιάζει ανυπέρβλητο και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να βρίσκονται αντιμέτωποι και να ισοβαθμούν.

Τελευταία φορά που εθεάθη να αναμειγνύεται με το πλήθος του Νταβός το 2020, όταν έκανε δραματική είσοδο καθώς προσγειώθηκε με μια μοίρα ελικοπτέρων. Ο Τραμπ είναι ο τελευταίος ηγέτης των ΗΠΑ που εμφανίστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά παραμένει δημοφιλές θέμα συζήτησης για τους παρευρισκόμενους, ανάμεσά τους διευθύνοντες σύμβουλοι, χρηματοδότες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής.

«Έχουμε ξαναβρεθεί στο Νταβός και έχουμε επιβιώσει, οπότε θα δούμε τι σημαίνει η φετινή μας παρουσία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της BlackRock Philipp Hildebrand σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας συμμερίστηκε την εκτίμηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σε απλή γλώσσα -ασυνήθιστη για κεντρικό τραπεζίτη- ότι μια ακόμη θητεία του Τραμπ θα αποτελούσε σαφώς απειλή.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, βέβαια, δεν είναι άγνωστος στους πολιτικούς κραδασμούς, αφού έφτασε μια ανάσα από το να γίνει ο ίδιος πρόεδρος πριν από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα. Αυτές τις μέρες είναι περισσότερο γνωστός ως ακτιβιστής του κλίματος, μοιράστηκε ωστόσο τις επιφυλάξεις του σχετικά με την υπόθεση ότι ο Τραμπ είναι αναπόφευκτο γεγονός, ακόμη και ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

«Δεν νομίζω ότι είναι δεδομένο κάτι τέτοιο», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg στο Νταβός. «Έχω περάσει από τη διαδικασία, έχω διευθύνει τέσσερις εθνικές εκστρατείες όλα αυτά τα χρόνια και το έχω δει από αυτή την οπτική γωνία. Έχω δει πολλές εκπλήξεις όλο αυτό το διάστημα και κάτι μου λέει ότι αυτή μπορεί να είναι μια χρονιά σημαντικών εκπλήξεων. Ελπίζω να είναι έτσι, διότι δεν θέλω να τον δω να είναι εκ νέου υποψήφιος και να επανεκλεγεί».

Μάλιστα, απηύθυνε προειδοποίηση να μην υπερτιμηθεί η σημασία της ψήφου στην Αϊόβα.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τόσο σημαντικές όσο πιστεύουν κάποιοι», είπε. «Υπήρξαν τόσα πολλά παραδείγματα – την τελευταία φορά το 2016 ο Τεντ Κρουζ κέρδισε την Αϊόβα και τότε δεν είχε καμία σημασία. Έχουμε δει άλλους να κερδίζουν την κάλπη της Αϊόβα από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια να εξαφανίζονται».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024