Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σεισμός» στις ΗΠΑ - Ποιος Κινέζος δισεκατομμυριούχος αγόρασε τεράστια έκταση γης στις ΗΠΑ

«Σεισμός» στις ΗΠΑ – Ποιος Κινέζος δισεκατομμυριούχος αγόρασε τεράστια έκταση γης στις ΗΠΑ

Ο Κινέζος επιχειρηματίας αγόρασε πριν από χρόνια μία από τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης στις ΗΠΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό είναι το γεγονός ότι ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ανώτατο μέλος στο Κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αγροτικής γης στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Κογκρέσου και όχι μόνο, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τον λόγο που μία αγορά ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων έμεινε μυστική για δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την New York Post, ο Chen Tianqiao, συνιδρυτής της Shanda Interactive Entertainment, αγόρασε πάνω από 800.000 στρέμματα καλλεργήσιμης γης στο Όρεγκον το 2015 με περίπου  430 δολάρια το στρέμμα, σύμφωνα με το Land Report, ένα περιοδικό που δείχνει την ιδιοκτησία γης στις ΗΠΑ. Το πιο περίεργο από όλα αυτά είναι ότι η αγορά της έκτασης δεν εμφανίζεται στα κυβερνητικά αρχεία για την ιδιοκτησία από ξένους επενδυτές.

Σημειώνεται δε ότι η οικογένεια Irving του Καναδά κατέχει την πρώτη θέση στους μεγαλύτερους ξένους ιδιοκτήτες γης στη χώρα, κατέχοντας περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια στρέμματα στο Μέιν.

Οι αντιδράσεις

Όπως είναι εύλογο, η αποκάλυψη αυτή δημιούργησε κύμα αντιδράσεων κατά του Λευκού Οίκου. Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Elise Stefanik, δήλωσε την The Post ότι η κυβέρνηση Biden «έχασε τη μπάλα» όσον αφορά την προστασία της αμερικανικής γεωργικής γης από την αρπαγή της από «ξένους αντιπάλους.»

«Η κομμουνιστική Κίνα αγοράζει γεωργική γη των ΗΠΑ για να υπονομεύσει την κυριαρχία μας, να υπονομεύσει τη γεωργική μας βιομηχανία, να καταπατήσει τις στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις και να ανατρέψει τις αγροτικές κοινότητες της Αμερικής», δήλωσε η Stefanik.

Πριν από ένα χρόνο, η Stefanik και άλλα μέλη του Κογκρέσου έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, προτρέποντας την υπηρεσία να αυξήσει την επαγρύπνησή της όσον αφορά την ξένη ιδιοκτησία γεωργικών εκτάσεων.

Η Στέφανικ ήταν μεταξύ μιας ομάδας διακομματικών νομοθετών που έγραψαν στον υπουργό Γεωργίας Τόμας Βίλσακ για να διαμαρτυρηθούν για τη χαλαρή, όπως λένε, εποπτεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις αγορές γης από το εξωτερικό.

Ιδού η έκταση που αγόρασε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος στις ΗΠΑ

Απεικόνιση της έκτασης του Κινέζου δισεκατομμυριούχου σε χάρτη

Τι ανέφερε ο Τζον Τέστερ

«Η επισιτιστική ασφάλεια είναι θέμα εθνικής ασφαλείας», ανέφερε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Jon Tester, ο οποίος ανανέωσε το αίτημα του προς το Κογκρέσο, να προστατευτεί η ασφάλεια της αμερικανικής γης από τον ξένο παράγοντας.

Ακόμη, σε δήλωση του, το προηγούμενο Σάββατο, ο γερουσιαστής ανέφερε πως «Ενώ μαθαίνουμε περισσότερα γύρω από την αυτό το ζήτημα», υπογράμμισε την ανάγκη να κάνει περισσότερα για την προστασία της αμερικανικής γεωργικής ασφάλειας.»

Ποιος είναι ο Κινέζος επιχειρηματίας

Γεννημένος στην επαρχία Zhejiang, ο Chen Tianqiao ίδρυσε μια εταιρεία διαδικτυακών παιχνιδιών, την Shanda Interactive, το 1999. Μέσα σε πέντε χρόνια είχε εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτύου της Κίνας και ήταν εισηγμένη στο Nasdaq των ΗΠΑ. Θεωρείται μάλιστα ότι πρωτοστάτησε και δημιούργησε τη βιομηχανία διαδικτυακών παιχνιδιών και τη βιομηχανία διαδικτυακής λογοτεχνίας στην Κίνα.

Ο Chen παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Shanda Interactive Entertainment το 2012 και στη συνέχεια ιδιωτικοποίησε την εταιρεία.

Οι επενδύσεις του καλύπτουν δημόσιες και ιδιωτικές μετοχές, επιχειρηματικά κεφάλαια και ακίνητα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Shanda. Ο ίδιος και η σύζυγός του Chrissy Luo έκαναν μια αρχική δωρεά ύψους 115 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την ίδρυση του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης Tianqiao and Chrissy Chen στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια το 2016 με αποστολή την προώθηση της κατανόησης του εγκεφάλου.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024