Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το restart του Μπαρτζώκα και το «πρέπει» στα τρία καθοριστικά ματς σε Euroleague και πρωτάθλημα

Το restart του Μπαρτζώκα και το «πρέπει» στα τρία καθοριστικά ματς σε Euroleague και πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλούνται να βρουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει και να μπουν στο μονοπάτι των επιτυχιών.

Η 21η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός έκανε το 0/2 στη «διαβολοβδομάδα» μετά τις ήττες από την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και την Μπασκόνια στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα». Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη επί Γιώργου Μπαρτζώκα που οι Πειραιώτες που δεν σημειώνουν έστω μία νίκη.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε κόντρα στους Βάσκους και μοιραία ηττήθηκε με το τελικό 80-69. Αμέσως μετά το ματς, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε στις δηλώσεις τους πως η ομάδα καλείται να κάνει επανεκκίνηση και ότι εκείνος θα βρει τους παίκτες που θα εκτελέσουν το πλάνο του.

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το απαραίτητο restart και καλείται να το κάνει τα τρία επόμενα παιχνίδια. Δύο για τη Euroleague και μία για το πρωτάθλημα. Τρεις αναμετρήσεις που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό δύο από τους στόχους της χρονιάς. Την είσοδο στα πλέι οφ της Euroleague και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League.

Τα δύο κομβικά ματς στη Euroleague

Η επανεκκίνηση θα πρέπει να ξεκινήσει από την 22η αγωνιστική κόντρα στη Μακάμπι στο ΣΕΦ (18/1). Το σύνολο του Όντεντ Κάτας προέρχεται από μια περίεργη ήττα κόντρα στην Παρτίζαν, αφού είχε βρεθεί μπροστά με 24 πόντους και εν τέλει ηττήθηκε με 9! Συνεπώς και οι Ισραηλινοί καλούνται να δώσουν απαντήσεις. Ο Ολυμπιακός όμως δεν πρέπει να κοιτάει αυτό. Χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει σε επαφή με την εξάδα της διοργάνωσης και να μην… μπλέξει με το πλέι ιν.

Μία εβδομάδα μετά, η αποστολή του θα δυσκολέψει επικίνδυνα. Αντίπαλος θα είναι η Ρεάλ στη Μαδρίτη (25/1). Οι Ισπανοί είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και μοιάζουν ανίκητοι. Σημαντικό στοιχείο θα είναι σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι Έντι Ταβάρες και Σέρχιο Γιουλ που αυτή την στιγμή λογίζονται ως αμφίβολοι. Αν έρθει μια νίκη κόντρα στη Μακάμπι και ένα τεράστιο διπλό (πράγμα πολύ δύσκολο) στην Ισπανία τότε η όλη κατάσταση θα αναστραφεί εντυπωσιακά προς το καλύτερο. Και φυσικά το ηθικό των παικτών θα ανέβει κατακόρυφα.

Το ντέρμπι πρωτιάς με τον Παναθηναϊκό

Ενδιάμεσα από τα ματς με Μακάμπι και Ρεάλ ο Ολυμπιακός θα έχει ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (22/1) καλείται να ανατρέψει τη διαφορά των 12 πόντων από το 66-54 του ΣΕΦ. Σε ένα ματς που θα κριθεί το πλεονέκτημα έδρας στην περίπτωση που οι δυο τους βρεθούν στους τελικούς. Οι Πράσινοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, όπως ένα ντέρμπι «αιωνίων» δεν έχει ποτέ φαβορί.

Ακόμα ένα παιχνίδι λοιπόν που οι Ερυθρόλευκοι καταφέρουν να πάρουν θα δουν την αυτοπεποίθησή τους να ανεβαίνει και παράλληλα θα κερδίσουν χρόνο ώστε η ομάδα να δέσει ακόμα περισσότερο και να βγάλει στο παρκέ αυτό που έχει ονειρευτεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο οποίος με τη σειρά του καλείται να βρει τις απαραίτητες λύσεις και τους συνδυασμούς για να ισορροπήσει ξανά την κατάσταση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024