Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδιανόητα ποσά: Τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια στη Σαουδική Αραβία (pic+vids)

Αδιανόητα ποσά: Τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια στη Σαουδική Αραβία (pic+vids)

Το μυθικό συμβόλαιο των 3.32 εκατ. λιρών ανά εβδομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο – Πόσα παίρνουν μεταξύ άλλων οι Νεϊμάρ, Μπενζεμά και Μανέ.

Τα τελευταία χρόνια είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να μετακομίζουν στη Σαουδική Αραβία.

Την αρχή έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Δεκέμβριο του 2022 και συνέχεια ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Μανέ, Μαχρέζ, Καντέ, Κουλιμπαλί, Μίτροβιτς και πολλοί ακόμα, που γοητεύτηκαν από τα χρήματα και μετακόμισαν μόνιμα στη Σαουδική Αραβία.

Χρήματα με το… τσουβάλι από τους πάμπλουτους Σουαδάραβες, που έκαναν «χρυσούς» τους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για να τους πείσουν να πουν το πολυπόθητο «ναι». Συμβόλαια με απολαβές που προκαλούν ίλιγγο, όπως αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αμείβεται από την Αλ Νασρ με ένα «χρυσό» συμβόλαιο που του αποφέρει εβδομαδιαίες απολαβές ύψους 3.32 εκατ. λιρών.

Μια συνεργασία που τον κάνει πλουσιότερο κάθε χρόνο κατά 172.47 εκατ. λίρες. Ο «CR7» είναι πλέον χωρίς καμία αμφιβολία πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, από τους παίκτες που αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός, που έγραψε ιστορία με τους Μερέγχες, παίζει στην Αλ Ιτιχάντ και αμείβεται με 1.66 εκατ. λίρες την εβδομάδα ή αλλιώς με 86.24 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Το ίδιο συμβόλαιο έχει και ο Νεϊμάρ στην Αλ Χιλάλ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, που είναι τραυματίας τη δεδομένη στιγμή, βλέπει κάθε εβδομάδα τον τραπεζικό λογαριασμό του να μεγαλώνει κατά 1.66 εκατ. λίρες και ετησίως κατά 86.24 εκατ. λίρες.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Ριγιάντ Μαχρέζ, ο οποίος άφησε την Ευρώπη και τη Μάντσεστερ Σίτι για την Αλ Αχλί και παίρνει εβδομαδιαίως 865.7 χιλιάδες λίρες και ετησίως 45.02 εκατ. λίρες. Την πεντάδα συμπληρώνει ο συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, Σαντιό Μανέ, με 663.4 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και 45.50 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Από εκεί και πέρα, στην έκτη θέση είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον της Αλ-Ετιφάκ, με 663.4 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και 34.50 εκατ. λίρες τον χρόνο. Στην έβδομη είναι ο άλλοτε σέντερ μπακ της Νάπολι και νυν της Αλ Χιλάλ, Καλιντού Κουλιμπαλί, με 575.5 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και 29.92 εκατ. λίρες τον χρόνο. Στην 8η είναι ο συμπαίκτης του, Αλεξάντερ Μίτροβιτς, με 414.6 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και 21.56 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Την 10άδα συμπληρώνουν οι Ενγκολό Καντέ και Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, οι οποίοι αμείβονται με τα ίδια χρήματα με τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς. Ο Γάλλος μέσος από την Αλ Ιτιχάντ (414.6 χιλιάδες λίρες/εβδομάδα και 21.56 εκατ. λίρες/χρόνο) και ο Σέρβος χαφ από την Αλ Χιλάλ (414.6 χιλιάδες λίρες/εβδομάδα και 21.56 εκατ. λίρες/χρόνο).

Συμβόλαια που έχουν ντύσει με χρυσούς μανδύες τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει σπάσει όλα τα κοντέρ και να αμείβεται από την Αλ Νασρ με σχεδόν με 3.5 εκατ. λίρες την εβδομάδα…

Αναλυτικά οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε (vid)

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024