Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τους περισσότερους Δήμους; Που βρίσκεται η Ελλάδα

Ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τους περισσότερους Δήμους; Που βρίσκεται η Ελλάδα

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ που δείχνει τη διαφορετική προσέγγιση των κυβερνήσεων ανά χώρα σε σχέση με τον αριθμό των Δήμων.

Η Ελλάδα έχει 332 Δήμους και η Γαλλία έχει 34.945. Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, δημοσιοποίησε ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των Δήμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον μέσο όρο του πληθυσμού τους.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και φανερώνουν τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης ή επένδυσης στην λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Όταν για παράδειγμα η χώρα μας έχει 332 Δήμους – μετά την συνένωση τους – κάποιοι εκ των οποίων έχουν να διαχειριστούν εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιομέτρων το πράγμα δυσκολεύει. Πολλοί Δήμαρχοι, περιφερειακών Δήμων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in δηλώνουν μεγάλη αδυναμία διαχείρισης των περιοχών διοίκησης τους, όχι λόγω αδιαφορίας ή ανικανότητας, αλλά διότι δεν επαρκεί το προσωπικό, οι πόροι και ο εξοπλισμός τους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Σε θέμα προσωπικού(μόνιμου) και πόρων ελλείψεις παρατηρούνται και σε αστικούς, περιαστικούς και ημιαστικούς Δήμους.

Βλέποντας τον παρακάτω πίνακα από την ΕΕΤΑΑ διαπιστώνεται το διαφορετικό μοντέλο που ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Χώρες που είναι μικρότερες σε έκταση από την Ελλάδα έχουν περισσότερους Δήμους.

Ποιος ο μέσος όρος του πληθυσμού

Πολλά συμπεράσματα μπορούν να προκύψουν και αναφορικά με τον μέσο όρο του πληθυσμού ανά Δήμο καθώς και της έκτασης που καταλαμβάνει. Εδώ να τονίσουμε πως το Ελληνικό «ανάγλυφο» με τα πολλά βουνά επηρεάζει σαφώς την διαδικασία διακυβέρνησης ενός Ελληνικού Δήμου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024