Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας «κόβουν την ανάσα» με την ομορφιά τους

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας «κόβουν την ανάσα» με την ομορφιά τους

Το περίφημο λουλουδένιο υπερθέαμα «Σακούρα» θαυμάζεται κάθε χρόνο από εκατομμύρια επισκέπτες.

Πλησιάζοντας προς την περίοδο άνθισης των κερασιών στην Ιαπωνία, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Εταιρεία (JMC) δημοσίευσε την Τετάρτη (10 Ιανουαρίου) την πρόβλεψη για τον χρόνο και το μέρος όπου θα ανθίσουν τα λουλούδια.

Τα μπουμπούκια του άνθους διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του προηγούμενου έτους

«Η JMC έχει εκτιμήσει τις ημερομηνίες για την άνθηση των κερασιών Yoshino σε περίπου 1.000 τοποθεσίες», ανέφερε η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.

Οι λατρεμένες κερασιές

Τον Μάρτιο του 2023, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ιαπωνία εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έσπευσαν να απολαύσουν τα άνθη της κερασιάς για πρώτη φορά από τότε που αμβλύνθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους και αναψυχή έφθασε τα 1,82 εκατομμύρια τον Μάρτιο, από 1,48 εκατομμύρια τον προηγούμενο κιόλας μήνα.

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε την άνοιξη στην Ιαπωνία για να θαυμάσετε τα λατρεμένα λουλούδια, δείτε μερικές ημερομηνίες που πρέπει να έχετε κατά νου.

Τα πρώτα άνθη του 2024 θα κάνουν την εμφάνιση τους στο Κότσι στις 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το JMC, ενώ η πλήρης άνθιση θα σημειωθεί στις 26 Μαρτίου. Στις 21 Μαρτίου, τα άνθη θα εμφανιστούν στη Φουκουόκα και τη Ναγκόγια, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 και 31 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από τα ροζ πέταλα στο Τόκιο μόνο στις 23 Μαρτίου, με την πλήρη άνθιση να αναμένεται στις 30 Μαρτίου.

Λήθαργος

Στο Κιότο και την Οσάκα, τα δέντρα θα αρχίσουν να ανθίζουν στις 23 και 25 Μαρτίου αντίστοιχα. Τα άνθη της κερασιάς και στις δύο πόλεις προβλέπεται να είναι σε πλήρη άνθιση την 1η Απριλίου.

Το Σαπόρο, εν τω μεταξύ, θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τις 2 Μαΐου, ενώ η πλήρης άνθιση στην πρωτεύουσα της περιοχής Χοκάιντο αναμένεται στις 6 Μαΐου.

«Οι ημερομηνίες άνθησης και πλήρους άνθισης των κερασιών καθορίζονται από τις θερμοκρασίες που επικρατούν από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους», αναφέρει η JMC στην ιστοσελίδα της, υπογραμμίζοντας ότι τα μπουμπούκια του άνθους διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του προηγούμενου έτους.

«Τα μπουμπούκια δεν αρχίζουν να αναπτύσσονται αμέσως μόλις σχηματιστούν- πρώτα εισέρχονται σε περίοδο λήθαργου», συμπλήρωσε ο οργανισμός.

Η JMC ανέφερε ότι οι εκτιμώμενες ημερομηνίες άνθησης και πλήρους άνθισης των ανθών της κερασιάς «βασίζονται στις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, στην αναπτυξιακή πορεία της κερασιάς, στις αθροιστικές θερμοκρασίες και στα δεδομένα του παρελθόντος για κάθε περιοχή».

Η επόμενη ενημέρωση για τα άνθη κερασιάς θα δημοσιευτεί στις 25 Ιανουαρίου.

*Με πληροφορίες από cna

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024