Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Για νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, με χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, παγετό και θυελλώδεις ανέμους, προειδοποιεί το meteo.
Όπως αναφέρει: Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 12-13 Ιανουαρίου 2024, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου.
Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα
Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2024:
Για την Παρασκευή 12/01 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Δείτε χάρτη
Στον παρακάτω Χάρτη 1, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής για την Παρασκευή 12/01/2024.
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής σε χιλιοστά για την Παρασκευή 12/01 (24 ώρες συνολικά), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Χιόνια σε πολλές περιοχές
Το Σάββατο 13/01, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.
Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01 αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Πόσο έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις
Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής και οι εντάσεις των χιονοπτώσεων από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01/2024.
Το εκτιμώμενο ύψος υετού (ύψος βροχής με μπλε αποχρώσεις και έντασης χιονιού με μωβ αποχρώσεις) για το τρίωρο 12/01 23:00 – 13/01/2023 02:00
Το εκτιμώμενο ύψος υετού (ύψος βροχής με μπλε αποχρώσεις και έντασης χιονιού με μωβ αποχρώσεις) για το τρίωρο 05:00 – 08:00 του Σαββάτου 13/01
Το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού για τις περιοχές της ανατολικής χώρας (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα), όπου αναμένονται και τα σημαντικότερα φαινόμενα, εμφανίζεται στον παρακάτω Χάρτη.
Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού σε εκατοστά για το Σαββάτο 13/01/2024, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Παγετός, κρύο και θυελλώδεις άνεμοι
Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:
Οι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής 12/01.
Οι χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους το Σάββατο 13/01 να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς.
Ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου