Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκρέκας: «Εάν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα» - Οι δηλώσεις του υπουργού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σκρέκας: «Εάν χρειαστεί θα πάρουμε επιπλέον μέτρα» – Οι δηλώσεις του υπουργού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Από τα τέσσερα τελευταία μέτρα αναμένεται να μειωθούν οι τιμές στα ράφια σε ποσοστό έως και 20%

«Με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα μειωθούν τιμές σε προϊόντα που πωλούνται ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ αποτρέπονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τα τέσσερα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «αν χρειαστεί θα πάρουμε και επιπλέον μέτρα για κατηγορίες προϊόντων των οποίων οι τιμές στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα υψηλότερες», σημείωσε ότι αναμένεται, από τα τέσσερα τελευταία μέτρα, να μειωθούν οι τιμές στα ράφια σε ποσοστό έως και 20%, ενώ σε ό,τι αφορά στον έλεγχο για το βρεφικό γάλα ανέφερε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε ελέγξει και για αθέμιτη κερδοφορία τις εταιρείες αυτές τις συγκεκριμένες και θα δείτε ότι θα υπάρχουν και ευρήματα τα οποία θα ανακοινωθούν» επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο, καμιά κατηγορία καταναλωτικών αγαθών την οποία δεν θα ελέγξουμε για πιθανές στρεβλώσεις»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

«Εμείς ελέγχουμε όλους τους κλάδους, έναν-έναν, δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο, καμιά κατηγορία καταναλωτικών αγαθών την οποία δεν θα ελέγξουμε για πιθανές στρεβλώσεις» υπογράμμισε ο υπουργός.

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια ήταν «άμεση»

Ο κ. Σκρέκας, στην ερώτηση «για ποιο λόγο αφέθηκαν να κερδοσκοπούν κάποιοι» απάντησε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση καθώς ψηφίστηκε σχετικός νόμος από την Βουλή, από την προηγούμενη περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ. Όπως εξήγησε: «Η διαφορά είναι ότι το πρώτο διάστημα εμφανίστηκε πληθωρισμός επειδή αυξήθηκε το κόστος της ενέργειας, των μεταφορικών, των πρώτων υλών, των αγροτικών προϊόντων. Στην συνέχεια, είδαμε να μειώνονται κάποια από αυτά τα έξοδα δηλαδή, να μειώνεται το κόστος της ενέργειας ή να μειώνεται το κόστος των πρώτων υλών και εκεί είναι που εμφανίστηκε ο πληθωρισμός της απληστίας. Γι’ αυτό ήρθαν οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ, που πραγματοποιούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα και, τελικά, κατέληξαν σε ευρήματα, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, όπου είδαμε την τιμή της ενέργειας να αποκλιμακώνεται αλλά οι τιμές παρέμειναν ψηλά σε κάποια προϊόντα. Εκεί βρέθηκε να υπάρχει παραπάνω κέρδος, να παραβιάζεται δηλαδή το πλαφόν του κέρδους που είχαμε θέσει και έτσι να επιβάλλονται πρόστιμα».

Με τα τέσσερα, νέα, πολύ δραστικά μέτρα, συνέχισε ο υπουργός, «πετυχαίνουμε να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων που παρουσιάζονται στην Ελλάδα ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και μάλιστα σε ποσοστό το οποίο μπορεί να ξεπεράσει και το 15% και να προσεγγίσει ακόμα και το 20% και δεύτερον περιορίζουμε, αποτρέπουμε επί της ουσίας, τις αδικαιολόγητες ανατιμήσεις».

Βρεφικό γάλα

Ειδικά για το βρεφικό γάλα σημείωσε: «Κάνουμε κάτι το οποίο είναι πολύ δραστικό και πολύ ισχυρό, βάζουμε ένα πλαφόν  στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών και πιστεύουμε ότι θα μειωθούν σημαντικά οι τιμές του βρεφικού γάλακτος. Ελέγχουμε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε ελέγξει και για αθέμιτη κερδοφορία τις εταιρείες αυτές τις συγκεκριμένες και θα δείτε ότι θα υπάρχουν και ευρήματα τα οποία θα ανακοινωθούν. Εμείς ελέγχουμε όλους τους κλάδους, έναν-έναν, δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο, καμιά κατηγορία καταναλωτικών αγαθών την οποία δεν θα ελέγξουμε για πιθανές στρεβλώσεις. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε και αν χρειαστεί θα πάρουμε και επιπλέον μέτρα αν δούμε ότι σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων οι τιμές στην Ελλάδα είναι αδικαιολόγητα υψηλότερες».

πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024