Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Τέσσερα μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέλυσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της εισήγησης του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.

Στην συνέχεια, ο Κώστας Σκρέκας παρουσίασε την εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε στη μείωση τιμής κατά 5% για έξι μήνες και στο καλάθι του νοικοκυριού που παρέχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τέσσερα ακόμη μέτρα και συγκεκριμένα:

Πρώτο μέτρο: «Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές για τον καταναλωτή. Περιορίζουμε τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή με αντίστοιχη μείωση της τιμής στο ράφι. Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες»

Δεύτερο μέτρο: «Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Δεν επιτρέπουμε στους προμηθιευτές που αυξάνουν τις τιμές των προιόντων να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τα προιόντα που έχουν ανατιμήσει για 3 μήνες. Αυτό αφορα όλα τα προιόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Προφανώς για προμηθευτές που διατηρούν σταθερές ή μειώνουν τιμές επιτρέπονται κανονικά οι προωθητικές ενέργειες.»

Τρίτο μέτρο: «Καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι. Υποχρεώνουμε τους προμηθευτές να πωλούν τα προιοντα στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Επιτρέπεται πιστωτικό τιμολόγιο ύ ψους έως 3% για επιστροφές προιόντων ή φύρα, Το μέτρο αφορά νωπά λαχανικά και κρέατα.»

Τέταρτο μέτρο: «Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία και εμπορικού κέρδους 7%.»

Σε ότι αφορά τους ελέγχους, ο υπουργός ανάπτυξης ανέφερε ότι «Κάνοντας έναν απολογισμό για τους ελέγχους του 2023 είπε έγιναν συνολικά 25.000 , επιβλήθηκαν 1865 πρόστιμα συνολικού ύψους 13.416.000 ευρώ «εντούτοις έχει διαπιστωθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ότι παρατηρούνται αποκλίσεις και εμείς δεν θα ανεχθούμε εναρμονισμένες πράκτικές».

Sports in

Έλληνας προπονητής έκπληξη στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (pic)

Ποιος είναι ο Έλληνας τεχνικός που αναλαμβάνει τα ηνία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024