Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απρόσμενη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ

Απρόσμενη υποχώρηση του πληθωρισμού χονδρικής στις ΗΠΑ

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού αυξήθηκε 1% το 2023

Μειώθηκαν απροσδόκητα οι τιμές χονδρικής απροσδόκητα τον Δεκέμβριο, παρέχοντας ένα θετικό μήνυμα για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (ΔΤΠ) μειώθηκε κατά 0,1% σε μηναία βάση και έκλεισε το 2023 αυξημένος κατά 1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ανέφερε την Παρασκευή το Υπουργείο Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,1%. Ο δείκτης είχε εκτιναχθεί κατά 6,4% το 2022.

Ο δείκτης της τελικής ζήτησης μείον τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις εμπορικές υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 2,5% για το σύνολο του 2023

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός ΔΤΠ παρέμεινε αμετάβλητος έναντι της εκτίμησης για αύξηση 0,2% Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των υπηρεσιών εμπορίου, ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2%.

Για το σύνολο του έτους, ο δείκτης της τελικής ζήτησης μείον τα τρόφιμα, την ενέργεια και τις εμπορικές υπηρεσίες αυξήθηκε κατά 2,5% για το σύνολο του 2023, μετά από αύξηση 4,7% το 2022.

Η ανακοίνωση του ΔΤΠ έρχεται μία ημέρα μετά τα λιγότερο ενθαρρυντικά νέα από το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο ανέφερε την Πέμπτη ότι οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές για αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκαν 0,3% τον Δεκέμβριο και ήταν αυξημένες κατά 3,4% σε ετήσια βάση. Αυτό ήταν υψηλότερο από τις προσδοκίες της Wall Street και εξακολουθεί να απέχει αρκετά από τον στόχο της Fed για πληθωρισμό 2%.

Ωστόσο, ο ΔΤΠ θεωρείται γενικά καλύτερος πρόδρομος δείκτης.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στην ανακοίνωση του PPI, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τις μετοχές να αποκόπτουν απώλειες και τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να είναι ως επί το πλείστον χαμηλότερα.

Πηγή: OT

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024