Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνεται η δίκη του Τραμπ για οικονομικές απάτες - Πρόστιμο εκατομμυρίων ζητά η εισαγγελία

Ολοκληρώνεται η δίκη του Τραμπ για οικονομικές απάτες – Πρόστιμο εκατομμυρίων ζητά η εισαγγελία

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ζητά και να απαγορευτεί στον Ντόναλντ Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για να παρακολουθήσει τις τελικές αγορεύσεις στη δίκη για αστική απάτη εναντίον του.

Ο Τραμπ δεν αναμένεται να μιλήσει στο δικαστήριο, σημειώνει το CNN, αφού ο δικαστής απέρριψε σχετικό αίτημα, επειδή ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος δεν συμφωνούσε σε περιορισμούς σχετικά με το τι θα μπορούσε να συζητήσει, αλλά εκείνος μίλησε σε δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, ζητά αποζημίωση 370 εκατομμυρίων δολαρίων και να απαγορευτεί στον Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος, οι ενήλικοι γιοι του και η εταιρεία του εξαπάτησαν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, διογκώνοντας την αξία των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ.

Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται η απόφαση

Ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Chris Kise, ολοκλήρωσε την αγόρευσή του προτρέποντας τον δικαστή να απορρίψει τους ισχυρισμούς κατά του πρώην προέδρου και ισχυριζόμενος ότι η υπόθεση υπερβαίνει τον πελάτη του.

«Δεν μπορείτε απλώς να επιτρέψετε στην γενική εισαγγελέα να αποφασίσει ένα έγκλημα χωρίς θύματα και να επιβάλει μια εταιρική θανατική ποινή», δήλωσε ο Kise, αναφερόμενος στην εισαγγελική επιδίωξη να απαγορεύσει στον Τραμπ να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο δικαστής δήλωσε ότι θα επιδιώξει να καταθέσει γραπτή απόφαση για την υπόθεση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η παρουσία του Τραμπ στις τελικές αγορεύσεις, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Αϊόβα, υπογραμμίζει πόσο αλληλένδετοι έχουν γίνει ο νομικός και ο πολιτικός του κόσμος.

Έχει καταστήσει τις τέσσερις ποινικές διώξεις εναντίον του βασικό μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2024, σημειώνει χαρακτηριστικά το CNN.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024