Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάμπια: Τρόμος για παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας - Κόπηκε η παροχή οξυγόνου στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευαν

Γκάμπια: Τρόμος για παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας – Κόπηκε η παροχή οξυγόνου στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευαν

Ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση εννέα λεπτά μετά την απογείωση

Σε τραγωδία, παρ’ ολίγον, να εξελιχθεί η πτήση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γκάμπια με προορισμό την Ακτή Ελεφαντοστού για τη διοργάνωση Κύπελλο Εθνών Αφρικής (AFCON).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο μετά την επιβίβαση στο αεροσκάφος, αρκετοί παίκτες λιποθύμησαν καθώς σημειώθηκε βλάβη στην παροχή οξυγόνου.

Μόλις εννέα λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπαντζούλ με τα αποθέματα οξυγόνου στο αεροπλάνο να εξαντλούνται.

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Saidy Janko, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Instagram ότι κάποιοι από τους επιβάτες υπέφεραν από «ισχυρούς πονοκεφάλους και ακραία ζαλάδα».

«Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί»

Ο Janko, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο με την ομάδα να αποβιβάζεται από το αεροπλάνο, κατηγόρησε την Ένωση της χώρας του για την «απαράδεκτη» κατάσταση.

«Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει»

Ο Βέλγος προπονητής της Γκάμπια, Τομ Σεντφιέ, δήλωσε στη Nieuwsblad: «Θα μπορούσαμε όλοι να είχαμε πεθάνει. Αποκοιμηθήκαμε όλοι γρήγορα. Κι εγώ το ίδιο. Είδα όνειρα για το πώς τελείωσε η ζωή μου».

Μάλιστα, ορισμένοι παίκτες καθυστέρησαν να ξυπνήσουν.

«Παραλίγο να πάθουμε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Άλλη μισή ώρα πτήσης και θα ήμασταν όλοι νεκροί» δήλωσε ο προπονητής.

Ο Janko, 28 ετών, έγραψε στο Instagram: ‘Απαράδεκτο. Αφού ταξιδέψαμε συνολικά 32 ώρες από τη Σαουδική Αραβία στην Γκάμπια με μεγάλες στάσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Καζαμπλάνκα, υποτίθεται ότι σήμερα θα πετούσαμε από την Γκάμπια στην Ακτή Ελεφαντοστού για το AFCON.

»Μόλις μπήκαμε στο μικρό αεροπλάνο που είχε μισθωθεί για να μας πετάξει, παρατηρήσαμε την τεράστια ζέστη που μας άφησε να στάζουμε από τον ιδρώτα. Μας διαβεβαίωσε το πλήρωμα ότι ο κλιματισμός θα ξεκινούσε μόλις απογειωνόμασταν.

»Η απάνθρωπη ζέστη σε συνδυασμό με την εμφανιζόμενη έλλειψη οξυγόνου άφησε πολλούς ανθρώπους με έντονους πονοκεφάλους και ακραίες ζαλάδες. Επιπλέον, οι άνθρωποι άρχισαν να αποκοιμούνται βαθιά λίγα λεπτά μετά την είσοδο στο αεροσκάφος».

Ο προπονητής της ομάδας δήλωσε στη συνέντευξη ότι η ομάδα πρέπει να ταξιδέψει την Πέμπτη, διαφορετικά κινδυνεύει να αποβληθεί από το τουρνουά. Ο πρώτος τους αγώνας είναι με τη Σενεγάλη τη Δευτέρα.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024