Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξετράπη το αεροπλάνο της Καμάλα Χάρις λόγω κακοκαιρίας

Εξετράπη το αεροπλάνο της Καμάλα Χάρις λόγω κακοκαιρίας

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ντάλες και η Καμάλα Χάρις βρίσκεται στο σπίτι της

Το Air Force Two, το αεροσκάφος που μετέφερε την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, χρειάστηκε να εκτραπεί χθες Τρίτη κατά την επιστροφή του από την Ατλάντα στην Ουάσιγκτον εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

Ενώ επέστρεφε από την Τζόρτζια στην αμερικανική πρωτεύουσα το αεροσκάφος «εξετράπη στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες από την αεροπορική βάση Άντριους λόγω της κακοκαιρίας», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της κυρίας Χάρις, η Κίρστεν Άλεν, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τι ανετιμετώπισε το αεροσκάφος

Το αεροπλάνο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ βρέθηκε αντιμέτωπο με διατμητικό άνεμο. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Γραφείου Μετεωρολογίας, η διάτμηση του ανέμου είναι μια «μεταβολή της κατεύθυνσης ή/και της ταχύτητας του ανέμου σε μια κατακόρυφη ή οριζόντια απόσταση». «Είναι σημαντικός όταν προκαλεί αλλαγές στον αντίθετο ή τον αντίθετο άνεμο ενός αεροσκάφους, έτσι ώστε το αεροσκάφος να μετατοπίζεται απότομα από την προβλεπόμενη πορεία πτήσης του και να απαιτείται ουσιαστική δράση ελέγχου για τη διόρθωσή του», αναφέρει ο ιστότοπος.

«Αν και η διάτμηση του ανέμου μπορεί να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της ατμόσφαιρας, η εμφάνισή της στα χαμηλότερα επίπεδα έχει ιδιαίτερη σημασία για την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια των φάσεων της ανόδου και της προσέγγισης της πτήσης, η ταχύτητα και το ύψος του αεροσκάφους βρίσκονται κοντά σε κρίσιμες τιμές, καθιστώντας το αεροσκάφος ιδιαίτερα ευάλωτο στις δυσμενείς επιπτώσεις της διάτμησης του ανέμου.

Η απόκριση του αεροσκάφους στη διάτμηση του ανέμου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος του αεροσκάφους, η φάση της πτήσης, η κλίμακα στην οποία λειτουργεί η διάτμηση του ανέμου σε σχέση με το μέγεθος του αεροσκάφους, καθώς και η ένταση και η διάρκεια της διάτμησης του ανέμου που αντιμετωπίζει», προστίθεται.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024