Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμαλα Χάρις: Έτοιμη να αναλάβει την προεδρία

Κάμαλα Χάρις: Έτοιμη να αναλάβει την προεδρία

Πώς αντέδρασε η Κάμαλα Χάρις σε ερώτηση για την υγεία του προέδρου Μπάιντεν

Από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, λόγω της ηλικίας του προέδρου, είναι αν η Κάμαλα Χάρις μπορεί να αναλάβει τα καθήκοντα του, σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την θητεία του. Σε συνέντευξη που έδωσε στην Associated Press, o δημοσιογράφος Κρις Μέγκεριαν ρώτησε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ακόμη μία φορά ενόψει των εκλογών του 2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο δημοσιογράφος ρώτησε την Χάρις: «Οι ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του προέδρου σχετίζονται πολλές φορές με το αν θα εσείς μπορείτε να αναλάβετε την προεδρία σε περίπτωση ανάγκης. Η θητεία σας, ως αντιπρόεδρος, σας έχει προετοιμάσει για αυτή τη δουλειά;». ρώτησε τον Χάρις ο δημοσιογράφος του Associated Press Κρις Μέγκεριαν.

«Είμαι έτοιμη να αναλάβω την προεδρία»

Τι απάντησε η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Η 58χρονη αντιπρόεδρος απάντησε «Ναι» στην ερώτηση του δημοσιογράφου. Στην συνέχεια, ο ίδιος την ρώτησε «Πώς περιγράφετε αυτή τη διαδικασία;», με την αντιπρόεδρο να δηλώνει «Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι μία χαρά, οπότε το ενδεχόμενο αυτό δεν πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.»

Πρόσθεσε δε: «Παρόλα αυτά, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε αντιπρόεδρος, γνωρίζει πως όταν ορκίζεται στο συγκεκριμένο αξίωμα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναλάβει τη δουλειά του προέδρου. Εγώ δεν διαφέρω».

Τζο Μπάιντεν – Πρόεδρος των ΗΠΑ

 Χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας

Αν και η ίδια δηλώνει έτοιμη να αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από όσα έχει κάνει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι την επαινούσε δημοσίως.

Ακόμη, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της Real Clear Politics, η αντιπρόεδρος έχει ακόμη χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας από τον Μπάιντεν, πράγμα που σημαίνει ότι το 40,7% του κοινού εγκρίνει το έργο της, έναντι 41,7% που εγκρίνει τον πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 2020, ο Μπάιντεν επέλεξε τη Χάρις, την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο, ως συνυποψήφια του, παρά την οξεία διαμάχη που είχαν στις προκριματικές εκλογές στις οποίες τον κατηγόρησε επειδή αντιτάχθηκε στην ομοσπονδιακά επιβαλλόμενη κατάργηση του κοινωνικού διαχωρισμού, μέσω της μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία σε διαφορετικές σχολικές περιφέρειες.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024