Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη: Αμερικανικές υπηρεσίες προειδοποιούν για έξαρση του κυβερνοεγκλήματος

Τεχνητή νοημοσύνη: Αμερικανικές υπηρεσίες προειδοποιούν για έξαρση του κυβερνοεγκλήματος

H τεχνολογία της ΑΙ κατέβασε τον πήχη των τεχνικών απαιτήσεων για τους κυβερνοεγκληματίες.

Εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) διευκολύνουν εγκληματίες να οργανώνουν διαδικτυακές απάτες, να χακάρουν υπολογιστές και να ξεπλένουν μαύρο χρήμα, προειδοποιούν αξιωματούχοι της NSA και του FBI.

Ακόμα και εγκληματίες που δεν διαθέτουν τεχνικές γνώσεις ήδη χρησιμοποιούν την ΑΙ για να οργανώσουν και να εκτελέσουν παράνομες επιχειρήσεις online, προειδοποίησε ο Ρομπ Ρόις, διευθυντής Κυβερνοασφάλειας στην αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA).

«Όσοι χρησιμοποιούν ΑΙ θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί και πιο επικίνδυνοι» προειδοποίησε μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Κυβερνοασφάλειας που διοργάνωσε στο Μανχάταν το Πανεπιστήμιο «Φόρνταμ».

To FBI ήδη καταγράφει αύξηση στα περιστατικά ηλεκτρονικής παραβίασης λόγω της μείωσης των τεχνικών απαιτήσεων, δήλωσε στο συνέδριο ο Τζέιμς Σμιθ, αναπληρωτής διευθυντής στο παράρτημα του FBI στη Νέα Υόρκη.

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να αξιοποιηθεί σε οικονομικά εγκλήματα, ανέφεραν δύο εισαγγελείς.

Η ΑΙ μπορεί να βοηθήσει άτομα που δεν μιλούν αγγλικά να συντάσσουν πειστικά μηνύματα προκειμένου να εξαπατήσουν χρήστες του Διαδικτύου, είπε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Ντέιμιαν Ουίλιαμς.

Ψεύτικες εικόνες και βίντεο deepfake που δημιουργούνται με ΑΙ θα μπορούσαν να ξεγελάσουν τα συστήματα ταυτοποίησης που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να προλαμβάνουν το ξέπλυμα χρήματος, είπε ο Μπρίον Πις, εισαγγελέας του Μπρούκλιν.

«Αυτό, με τη σειρά του, θα επέτρεπε σε εγκληματίες και τρομοκράτες να ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς, υπονομεύοντας το σύστημα ελέγχων που χρειαστήκαμε δεκαετίες να αναπτύξουμε» πρόσθεσε ο Πις.

Οι προειδοποιήσεις των αμερικανών αξιωματούχων έρχονται να προστεθούν σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, σύμφωνα με την οποία η παραπληροφόρηση, την οποία μπορεί να αυτοματοποιήσει η ΑΙ, είναι η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια ευημερία και ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία.

Sports in

«Ο Ιωαννίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση της μεταγραφικής λίστας της Σπόρτινγκ»

Νέο δημοσίευμα στην Πορτογαλία το οποίο αναφέρεται στο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024