Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το χιουμοριστικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τον «κακό σου τον καιρό»

Το χιουμοριστικό αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για τον «κακό σου τον καιρό»

Αγαπημένες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Φίνος Φιλμ δημιουργεί video αφιερώματα για τον ελληνικό κινηματογράφο. Το νέο χιουμοριστικό της αφιέρωμα είναι για την έκφραση «τον κακό σου τον καιρό» συγκεντρώνοντας σκηνές τσακωμών και αστείων εντάσεων.

Τον κακό σου τον καιρό

Η λεζάντα γράφει: «Τον κακό σου τον καιρό». Η λαϊκή μας σοφία μέσα από τον φακό της Finos Film. Τον κακό σου τον καιρό» λέει ο λαός μας, και συνήθως συνοδεύεται με τη φράση «και τον μαύρο σου τον φλάρο» ή «και τον ανάποδο σου». Σημαίνει έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση για λανθασμένα συμπεράσματα & πράξεις.

Όπως λέει ο κ. Μπαμπινιώτης, φλάρος ήταν ο καλόγερος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αρχικά σήμαινε «αδελφός» και προέρχεται από τη λατινική λέξη frater. Στη Σίφνο, όπου και υπήρχε πολύ έντονο το καθολικό στοιχείο, φλάρο λένε τη κεραμική καμινάδα με τρία στόμια για να βγαίνει ο καπνός. Με τον καιρό ο φλάρος μαύριζε από τον καπνό και θύμιζε τους καλόγερους με τα ράσα, οπότε οι χιουμορίστες Σίφνιοι ονόμασαν φλάρους τις καμινάδες, για να διακωμωδήσουν τους ιεραποστόλους που προσπαθούσαν να τους προσηλυτίσουν στον Παπισμό. Ο “κακός” ο φλάρος λοιπόν, προστάτευε από τα νερά της βροχής αλλά θα έπνιγε το σπίτι στους καπνούς, όταν άναβε ταυτόχρονα η φωτιά στο εσωτερικό για το καθημερινό μαγείρεμα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024