Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απομακρύνθηκαν 93 παιδιά από το Μπέλγκοροντ μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Ρωσία: Απομακρύνθηκαν 93 παιδιά από το Μπέλγκοροντ μετά τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας σημειώθηκε η πιο αιματηρή επίθεση της Ουκρανίας κατά αμάχων από την αρχή του πολέμου

Σχεδόν εκατό παιδιά απομακρύνθηκαν από την πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της περιφέρειας, η οποία βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των ουκρανικών δυνάμεων.

«Η πρώτη ομάδα παιδιών εστάλη από το Μπέλγκοροντ στην περιφέρεια Βορονέζ», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι «93 παιδιά θα μεταφερθούν εκεί για ανάπαυση».

Ο Γκλάντκοφ ανέφερε ότι τις τρεις προσεχείς εβδομάδες, τα 93 παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από 20 εκπαιδευτικούς, θα μετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μερικές ημέρες μετά την απομάκρυνση 300 ανθρώπων, ύστερα από τον πολλαπλασιασμό των ουκρανικών επιθέσεων και την ανακοίνωση της μετάθεσης της επιστροφής στα θρανία για τις 19 Ιανουαρίου.

Απανωτά τα ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ

Την επομένη σφοδρού βομβαρδισμού της Ουκρανίας στις 29 Δεκεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, το Μπέλγκοροντ αποτέλεσε στόχο πλήγματος με 25 νεκρούς.

Αυτή η ουκρανική επίθεση είναι η πιο αιματηρή που σημειώνεται κατά αμάχων στο ρωσικό έδαφος από τις 24 Φεβρουαρίου του 2022, που έγινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε αντίποινα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι θέλει να «ενταθούν» τα πλήγματα και ο στρατός του συνεχίζει τις μαζικές επιδρομές στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις, όπως αυτές που έγιναν στις 2 και 8 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες, κι άλλες ρωσικές περιφέρειες που συνορεύουν με την Ουκρανία, όπως το Κουρσκ και το Οριόλ, επλήγησαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024