Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα τα λεφτά στο 4-5 και η άμυνα

Όλα τα λεφτά στο 4-5 και η άμυνα

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προσφέρουν καλές συνθήκες σουτ στον Πίτερς και για την καλή δημιουργία θα πρέπει να «ταΐσουν τον Φαλ και τον «Μίλου», αλλά κυρίως τον Γάλλο.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται απόψε με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δύσκολη εκτός έδρας αποστολή. Ωστόσο όσο δύσκολο είναι το παιχνίδι για την ελληνική ομάδα άλλο τόσο είναι και για τους Ισπανούς, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις του προπονητή και των παικτών της Μπάρτσα.

Οι πειραιώτες θα παίξουν δύο ματς στην Ισπανία (σήμερα με Μπάρτσα και την Παρασκευή με Μπασκόνια) και αν καταφέρουν να πάρουν μια νίκη θα έχουν πετύχει τον στόχο τους.

Αν μπορέσουν να κάνουν και το 2/2 επικρατώντας και στα δύο παιχνίδια θα μιλάμε για «εκτόξευση» και το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι».

Η ομάδα του Πειραιά πάει επίσης να δώσει τις δύο «μάχες» επί ισπανικού εδάφους έχοντας μια καλή ψυχολογία μετά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα προηγούμενα παιχνίδια και επίσης πάει πιο άνετα να παίξει με Μπάρτσα και Μπασκόνια, καθώς αυτές οι συνεχόμενες νίκες τον βοήθησαν πολύ στην βαθμολογική του άνοδο.

Πάμε όμως στο αποψινό παιχνίδι απέναντι στους «μπλαουγκράνα», ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν στο 4 και στο 5.

Λογικό βεβαίως καθώς όπου 4 βάλτε το όνομα του Άλεκ Πίτερς κι όπου 5 αυτά των Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Ο σούπερ σταρ του φετινού Ολυμπιακού και οι δύο «πύργοι» αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να φύγουν νικητές από την πρωτεύουσα της Καταλωνίας και αν οι πειραιώτες πετύχουν τον στόχο τους, θα έχουν ρεφάρει την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ.

Άλλο παιχνίδι βέβαια εκείνο κι άλλο το αποψινό, καθώς στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στον Πειραιά ο Ολυμπιακός δεν ήταν έτοιμος και είχε ν’ αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα με τραυματισμούς παικτών.

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και αυτό φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά οι Ισπανοί.

Στην «ρουλέτα» λοιπόν του Παλάου ο Ολυμπιακός θα ποντάρει στο 4 και στο 5 και είναι λογικό να θελήσει να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα του «όπλα» κόντρα στους Καταλανούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να προσφέρουν καλές συνθήκες σουτ στον Πίτερς και για την καλή δημιουργία θα πρέπει να «ταΐσουν τον Φαλ και τον «Μίλου», αλλά κυρίως τον Γάλλο.

Οι δύο «πύργοι» των πρωταθλητών Ελλάδος θα έχουν κομβικό ρόλο και σε αυτό το ματς, όπως και σε κάθε παιχνίδι των πειραιωτών και όταν αυτοί οι δύο είναι στα πάνω τους, ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει επίσης πολύ καλά πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα του να παίξει καλή άμυνα, γιατί η καλή άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αν λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να κρατήσουν την Μπαρτσελόνα στους 75 πόντους ή εκεί κοντά, τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Είπαμε, η αποστολή του Ολυμπιακού στην έδρα των «μπλαουγκράνα» είναι δύσκολη αλλά αν η ομάδα του Πειραιά πάρει τη νίκη, θα πάρει τεράστια ώθηση και για τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Κι ένα βασικό ζητούμενο για τον αποψινό αγώνα είναι να δούμε τους διαιτητές να μην βάζουν (ξανά) στο «στόχαστρο» τον Ολυμπιακό.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024