Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Βόμβα» από τη Μundo Deportivo: «Ομάδα από το Ντουμπάι στην Εuroleague τη νέα σεζόν»

«Βόμβα» από τη Μundo Deportivo: «Ομάδα από το Ντουμπάι στην Εuroleague τη νέα σεζόν»

Η Mundo Deportivo θεωρεί δεδομένη τη συμμετοχή ομάδας από το Ντουμπάι στην Euroleague της επόμενης σεζόν, με την λίγκα να βάζει στο ταμείο της ένα σημαντικό χρηματικό ποσό

Ένα σενάριο το οποίο θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Euroleague από την σεζόν 2024-2025, παρουσίασε σήμερα η καταλανική εφημερίδα Mundo Depοrtivo.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έχει παρθεί η απόφαση από τη νέα σεζόν να συμμετάσχει ομάδα από το Ντουμπάι στην Euroleague, κάτι που σημαίνει πως στα ταμεία της λίγκας θα μπει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, αλλάζοντας όπως είναι φυσικό το στάτους της διοργάνωσης.

Οριστικό το deal

Η τελική συμφωνία πάρθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, όταν όλες οι ομάδες-μέτοχοι, πλην της Μακάμπι, συμφώνησαν στο άνοιγμα της Euroleague και στη συμμετοχή μίας ομάδας από το Ντουμπάι στη διοργάνωση από τη νέα σεζόν. Αυτό θα φέρει 150 εκατ. ευρώ στα ταμεία της λίγκας, με τις ομάδες να εισπράττουν 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα 5 έτη, κάτι που προφανώς αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα στη διοργάνωση.

Το Ντουμπάι ζήτησε τη διοργάνωση δύο σερί Final Four, κάτι που οι ομάδες αρνήθηκαν, με τη λύση ενός νεοσύστατου Super Cup να φαίνεται πως προπορεύεται και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Tέλος το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η νέα ομάδα του Ντουμπάι θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις για να μην αλλοιώσει την Euroleague με την είσοδό της πιθανότατα να έχει κάποιο δημοσιονομικό περιορισμό. Επιπλέον, η ομάδα του Ντουμπάι θα αγωνίζεται επίσης σε ένα άλλο πρωτάθλημα, όπως πχ. η Αδριατική Λίγκα, για να διατηρήσει έναν ρυθμό ανταγωνισμού και κούρασης όχι πολύ διαφορετικό από τους αντιπάλους της.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024