Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βέροια: Κάταγμα κρανίου έδειξε ως αιτία θανάτου του βρέφους η νεκροψία - νεκροτομή

Βέροια: Κάταγμα κρανίου έδειξε ως αιτία θανάτου του βρέφους η νεκροψία – νεκροτομή

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η 37χρονη παιδοκτόνος - Διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Από κάταγμα του κρανίου επήλθε ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους, το οποίο έχασε τη ζωή του από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, στο Μακρυχώρι Ημαθίας.

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή εντοπίστηκαν κακώσεις κεφαλής, κάταγμα κρανίου, καθώς και εκχυμώσεις και εκδορές προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Κάταγμα κρανίου δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα ως αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους

Το βρέφος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε φυσιολογική ανάπτυξη.

O θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Στο μεταξύ η 37χρονη μητέρα οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Η 37χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να ταΐσει το μωρό και ότι δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει.

Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η 37χρονη έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 37χρονη μητέρα φέρεται να χτύπησε το βρέφος με λύσσα μέσα στο διαμέρισμα όπ0υ διέμενε με τα άλλα δύο παιδιά της, 6 και 7 ετών.

Τα δύο παιδιά σοκαρισμένα από όλα όσα εκτυλίχθησαν μπροστά στα μάτια τους, έφυγαν τρέχοντας από το διαμέρισμα και πήγαν στο σπίτι της αδερφής της μητέρας τους, η οποία ειδοποίησε αμέσως τους παππούδες.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο παππούς και η γιαγιά μόλις μπήκαν στο σπίτι και αντίκρυσαν το εγγόνι τους όρμηξαν πάνω στην κόρη τους πανικόβλητοι, φωνάζοντας «τι έκανες;», με την μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο έξω από ‘δώ».

Το βρέφος απομακρύνθηκε από τα χέρια της 37χρονης με τη βοήθεια ενός γείτονα, αφού δεν το έδινε το παιδί σε κανέναν άλλο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο thesstoday.gr, πετάχτηκε έξω από το σπίτι όταν άκουσε τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια και φτάνοντας εκεί, είδε την 37χρονη να χτυπάει το μωρό με λύσσα. «Πάγωσα. Το χτυπούσε με μανία. Μετά το τράβηξα, αλλά ήταν αργά» λέει σοκαρισμένος.

To Live News βρέθηκε στο διαμέρισμα όπου συνέβη η τραγωδία και, σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Εύης Καλλίνη, το βρέφος φαίνεται να στραγγαλίστηκε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που είδαν το μωρό, υπήρχαν πάνω του αίματα, αλλά δεν ανήκαν στο ίδιο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024