Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεσολόγγι: Άκαρπες οι έρευνες για τον κηνυγό - «Δεν θυμάμαι τι έγινε» επιμένει o κρεοπώλης

Μεσολόγγι: Άκαρπες οι έρευνες για τον κηνυγό – «Δεν θυμάμαι τι έγινε» επιμένει o κρεοπώλης

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον 50χρονο, που φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό

Για έκτη ημέρα συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Τα ίχνη του νεαρού άνδρα χάθηκαν το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, όταν ένας 50χρονος φίλος του τον μετέφερε από το σπίτι του στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου να πάει για κυνήγι με έναν 31χρονο.

Έκτοτε ο 30χρονος δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, η Αστυνομία, εθελοντές και συγγενείς του χτενίζουν την περιοχή και προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον αγνοούμενο. Ωστόσο, καθώς περνούν τα 24ωρα ενισχύεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Συγγενείς του αγνοούμενου νεαρού καταγγέλλουν πως ο κρεοπώλης χρωστούσε στον άνθρωπό τους 17.000 ευρώ

Η Χριστίνα, αδελφή του Μπάμπη, αναφέρει πως «θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια και γρήγορα γιατί η μητέρα μου είναι στα όρια κατάρρευσης που δε ξέρει που βρίσκεται το παιδί της».

Η ίδια τονίζει πως «δεν είναι καλά ο Μπάμπης, αν ήταν καλά θα είχε έρθει σε επικοινωνία με την μητέρα μου. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» και προσθέτει ότι η ίδια η οικογένεια καλέσε το Ανθρωποκτονιών «μετά από παραίνεση δημοσιογράφου».

Επιμένει ο 50χρονος ότι δεν θυμάται

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στον 50χρονο κρεοπώλη, που φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό.

Το μεσημέρι της Τρίτης (9/1) ο 50χρονος δικάστηκε για την κατηγορία της οπλοκατοχής για το μαχαίρι που βρέθηκε στο όχημά του και αφέθηκε ελεύθερος με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα κλήθηκε και πάλι από την Ασφάλεια Μεσολογγίου προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα για την εξαφάνιση του 30χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, τις κρίσιμες ώρες που φαίνεται να είναι ασαφές τι κάνει ο κρεοπώλης, η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει ένα σημαντικό στοιχείο. Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί από κάμερα της Ιόνιας Οδού στο ύψος των διοδίων στην είσοδο του Μεσολογγίου, να κινείται με το αυτοκίνητό του στον παράπλευρο δρόμο στην παλιά Εθνική Οδό Μεσολογγίου.

Ο ίδιος φαίνεται να κινείται προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είχε αναφέρει αρχικά. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι δε θυμάται τι έκανε τη συγκεκριμένη ώρα, αφήνοντας πολλά ερωτήματα αναπάντητα στους αστυνομικούς.

Από τη νέα καταγραφή υπολογίζεται ότι ο 5οχρονος έκανε μια διαδρομή 25 λεπτά προς το όρος Αράκυνθος της ορεινής Ναυπακτίας και άλλα τόσα για να επιστρέψει. Με βάση αυτά τα στοιχεία χαρτογραφούνται και άλλες περιοχές για την αναζήτηση του Μπάμπη.

Αργά χθες το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος και πέρασε τη νύχτα του σε φιλικό σπίτι για λόγους ασφαλείας, καθώς οι συγγενείς του αγνοούμενου είναι οργισμένοι και απελπισμένοι.

Σημαντικό θεωρείται και το θέμα των χρημάτων. Συγγενείς του αγνοούμενου νεαρού καταγγέλλουν πως ο κρεοπώλης χρωστούσε στον άνθρωπό τους, ένα ποσό της τάξης των 17.000 ευρώ.

Ο 50χρονος όμως μιλά για 7.000 ευρώ και υποστηρίζει πως τα είχε επιστρέψει, ενώ βλέπει πίσω από τα όσα λέγονται και γράφονται μια προσπάθεια ορισμένων να τον εμπλέξουν στο θρίλερ της εξαφάνισης.

Τι έδειξε η αρση τηλεφωνικού απορρήτου

Το κινητό του 50χρονου βρίσκεται στα χέρια των Αρχών για να ανακτηθούν δεδομένα, που έχουν διαγραφεί, ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει προκύψει ότι ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης είχαν μία συνομιλία 12 δευτερολέπτων, πριν ο 50χρονος παραλάβει τον αγνοούμενο για να τον μεταφέρει στο σημείο συνάντησης με τον φίλο του που υποτίθεται θα πήγαιναν για κυνήγι.

Ωστόσο, ο τρίτο αυτό πρόσωπο στην κατάθεσή του τόνισε πως «δεν είχαμε κανονίσει να βρεθούμε».

Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου φάνηκε ότι ο 50χρονος άφησε το κινητό στο σπίτι του. Τώρα, ο αστυνομικοί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προσπαθούν μέσω ενός δεύτερου κινητού, που είχε ο 30χρονος κυνηγός και βρέθηκε στο σπίτι του, να σπάσουν τους κωδικούς από το κινητό που είχε μαζί του για να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησε εκείνο το βράδυ.

Σημειώνεται ότι και το όχημα του κρεοπώλη έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με τις Αρχές να αναζητούν οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθούσε στην διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως αποτυπώματα, DNA και κηλίδες αίματος.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι η υπόθεση «φωνάζει».

«Οι έρευνες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν ερωτήματα και υπάρχουν κενά. Δεν μπορεί να είμαστε φίλοι και να αφήνω τον φίλο μου σε ερημικό σημείο να πάει για κυνήγι με άλλον φίλο, και να μην τον ρωτάω ποιος είναι αυτός ο φίλος», σημείωσε ο κ. Τσούκαλης.

Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να σβήνονται κάποια στοιχεία από το κινητό. Δεν μπορείς να λες “δεν θυμάμαι” μετά από λίγες ώρες για ένα γεγονός, και ειδικά για έναν φίλο σου. Θέλω να πιστεύω στο καλό σενάριο, αλλά φοβάμαι για τα χειρότερα».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024