Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλα του γάμου των ομοφύλων δύσκολα για την κυβέρνηση, και η… κάλπη γκαστρωμένη

Όλα του γάμου των ομοφύλων δύσκολα για την κυβέρνηση, και η… κάλπη γκαστρωμένη

Δεν του έφτανε η Δεξιά της Δεξιάς και οι υπουργοί της ξεσηκώθηκε και το σόι για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. 58% των Νεοδημοκρατών σκίζουν … το προσκλητήριο.

Τεχνογνωσία…

Πρωτοφανές! Οι αγρότες πήραν τα τρακτέρ και όχι μόνο έκλεισαν τους δρόμους στη Γερμανία, αλλά απέκλεισαν ουσιαστικά και την κυβερνητική συνοικία στο Βερολίνο! Αλλά τελικά οι γερμανοί είναι … «γατάκια»! Επειδή είναι εύκαιρος εδώ και κάμποσα χρόνια μπορούμε να τους στείλουμε τον άλλοτε «στρατηγό» του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη, τον – ελπίζω διαρκώς – αξιόμαχο κ. Θεόδωρο Τσουκάτο να τους προσφέρει την τεχνογνωσία πως οι αστυνομικοί «κλατάρουν» τις ρόδες των τρακτέρ. Να μάθουν να ξανακλείνουν τους δρόμους!

και βοναπαρτισμοί!

Κι ενώ η Γερμανία ταλανίζεται από την κάθοδο των αγροτών στις πόλεις και ο καγκελάριος Σολτς αγκομαχά, στην Γαλλία ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί απελπισμένα να αποκαταστήσει το κύρος της κυβέρνησης του στην ταλαιπωρημένη γαλλική κοινωνία. Εχοντας βέβαια σε πρώτο πλάνο την καταστολή – πρόβες βοναπαρτισμού! Η πρωθυπουργός κυρία Ελίζαμπετ Μπορν παραιτήθηκε μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες, που το ψήφισε χαμογελαστή η κυρία Λεπέν. Και τώρα ο Πρόεδρος προσπαθεί να κάνει restart, φορτώνοντας στην απερχόμενη όλα τα κακά! Δύσκολες ασκήσεις κοινωνικής αποδοχής….

Σε οίστρο…

Στα καθ΄ ημάς ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βρίσκεται σε «μεταρρυθμιστικό οίστρο»! Και στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο έχει κάμποσα νομοσχέδια προς έγκριση. Όμως το θέμα δεν είναι τα νομοσχέδια που θα εγκρίνει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, αλλά όσα έχει πει στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ – που θα μεταδοθεί αύριο – σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τους….

Η αντιπολίτευση

Την περασμένη εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του «κυβερνητικού κλιμακίου» στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το προαναφερθέν θέμα απάντησε πως «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα» και πρόσθεσε «μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο». Και παρέπεμψε το θέμα σε εύθετο χρόνο! Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του κ. Στέφανος Κασσελάκης «βγήκε στα κεραμίδια». Τα ‘χω γράψει να μην σας κουράζω. Αποφάσισε, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση και κατέθεσε δικό της νομοσχέδιο που να αποδίδει πλήρη δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια. Επ΄ αυτού μάλιστα και η «Νέα Αριστερά» ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δικό της νομοσχέδιο!

Επανήλθε

Και αίφνης τέσσερις ημέρες αργότερα γίνεται γνωστό ότι – για μία ακόμη φορά! – ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει εκ νέου το θέμα και προχωρά και στην τεκνοθεσία, απαγορεύοντας όμως στα ομόφυλα ζευγάρια την αξιοποίηση της παρένθετης μητέρας. Επανέρχεται, λοιπόν, η συζήτηση. Μάλιστα σχετικά διαρροές κάνουν λόγο πως μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια και την «επιστολική ψήφο», θα είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση!

Θα αποχωρήσει;

Ωστόσο και πάλι δεν είναι σαφές πότε θα ψηφιστεί. Πριν ή μετά από τις ευρωεκλογές. Αν υποθέσουμε ότι ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές, σίγουρα πρόκειται για κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, γεγονός που παραπέμπει στα σενάρια πως ο πρωθυπουργός εντός του 2024 θα αποχωρήσει προκειμένου να καταλάβει κάποια υψηλή ευρωπαϊκή – ή άλλη… – θέση. Δηλαδή θα εγκαταλείψει τα εγχώρια….

Το 58% της Νέας Δημοκρατίας

Και τούτο διότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha το 58% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί, έναντι μόλις του 28% που συμφωνεί και του 14% που δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Και φυσικά στα δεξιά της καιροφυλακτούν τρία κόμματα για να βελτιώσουν την ευρωκοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση ή να την αποκτήσουν. Όπως αντιλαμβάνεστε κάτι άλλο υποκρύπτει η αιφνίδια σπουδή του κ. Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται και φεύγει από την δημοσιότητα με μεγάλη ταχύτητα!

Ευρήματα….

Η εν λόγω όμως δημοσκόπηση έχει κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Όπως επί παραδείγματι το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας αν γίνονταν σήμερα ευρωεκλογές. Μόνο που υπερβαίνει το 30%. Και βεβαίως αυτό που ήδη γνωρίζουμε ότι τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρίσκονται πολύ χαμηλά. Βέβαια η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να παραμένει στη δεύτερη θέση, αλλά με … απειροελάχιστη διαφορά από την Κουμουνδούρου. Ενώ η «Νέα Αριστερά» βολοδέρνει περί το 2%….

Σενάρια!

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά όμως την τελευταία περίοδο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και πάλι τα σενάρια που προ μηνών είχαν δει το φως το δημοσιότητας σχετικά με την «ανασύνθεση της κεντροαριστεράς». Το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ή άλλου διαθέσιμου ή ενδιαφερόμενου. Ευλόγως βέβαια διότι το πολιτικό σύστημα παραμένει «ανάπηρο»! Αν και αυτή η συζήτηση αναμένεται μετά από τις Ευρωεκλογές. Και γίνεται τρόπον τινά σε πρωθύστερο χρόνο!

Καχύποπτοι

Αλλά το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι στην Κουμουνδούρου έχουν γίνει όλοι καχύποπτοι και τα σενάρια κυκλοφορούν από όροφο σε όροφο! Αλλοι ερμηνεύουν μάλιστα και διάφορες κινήσεις στελεχών στο πλαίσιο αυτών των σεναρίων, ενώ άλλοι απλώς τις αποδίδουν στην προσυνεδριακή σπουδή και στους προσωπικούς συσχετισμούς!

«Επεισόδιο»

Τελευταίο «επεισόδιο» είναι το κοινό κείμενο των τριών μελών της Πολιτικής Γραμματείας, των κκ Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη και Θανάση Θεοχαρόπουλο, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα της Αριστεράς και την προσχώρηση της στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Τους απάντησε βεβαίως ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Αρβανίτης.

Σιωπή!

Απ΄ ότι μου λένε όμως όταν προσφάτως συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σχετικά με την επιλογή ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου, κανείς εκ των τριών δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό. Και βεβαίως έχει αποφασιστεί η επιλογή της Ομάδας της Αριστεράς. Ωστόσο όμως μετά από την δημοσιοποίηση του κειμένου, όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στη νέα συνεδρίαση που θα γίνει την Παρασκευή. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η έγκριση των προσυνεδριακών κειμένων, αλλά μου λένε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην συζητηθεί και το εν λόγω θέμα. Δεν θα είναι εύκολη η συζήτηση….

Εκδοχές

Κι ενώ ορισμένοι αποδίδουν την κίνηση των τριών στην προσπάθεια τους να ευθυγραμμιστούν με τα σενάρια που κυκλοφορούν – όχι βέβαια πως είναι μέρος τους! – άλλοι θεωρούν ότι απλώς ενόψει του συνεδρίου επιδιώκουν να διαμορφώσουν «χώρο» για να αποκτήσουν διαπραγματευτηκότητα εντός των προσυνεδριακών συσχετισμών!

Θα γίνει!

Η τριήμερη «απόδραση» μετά εργασίας στις Σπέτσες συνεχίζει να ταλανίζει τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου – μου λένε μάλιστα ότι ο κ. Νίκος Παππάς είχε κάνει like στη σχετική συζήτηση που είχε γίνει στο chat, δηλαδή είναι αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου. Ρώτησα τελικώς τι πρόκειται να συμβεί, γιατί ακούστηκαν διάφορα. Μου απάντησαν ότι το τριήμερο θα πραγματοποιηθεί! Αυτή είναι η απόφαση του προέδρου.

Οργή…

Δεν ξέρω αν θα πάρει απουσίες και ποιος θα είναι ο «απουσιολόγος» της συνάντησης. Αν κρίνω όμως από το ύφος της επίθεσης του κ. Κασσελάκη προς το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου, αντιλαμβάνομαι ότι επικρατεί πολύς εκνευρισμός. Ο πρόεδρος είναι περίπου οργισμένος! Ελπίζω να κατεβάσει τους τόνους εσωκομματικά και να μην κάνει κανένα λάθος! Πλέον δεν έχει περιθώρια….

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024