Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργό Ναυτιλίας ήθελε να κάνει ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη, που θέλει να πάει ως «κ. Μαντάς» στις Σπέτσες

Υπουργό Ναυτιλίας ήθελε να κάνει ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη, που θέλει να πάει ως «κ. Μαντάς» στις Σπέτσες

Ο Κασσελάκης βγάζει στη φόρα τα σχέδια Μητσοτάκη για υπουργοποίηση, τα σχέδια Οικονόμου βγαίνουν από μόνα τους. Σκαλτσούνια και όπλα φέρνει ο Κυριάκος από Κρήτη, αγιασμό από Φανάρι ο Στέφανος μπας και δουν άσπρη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε εντεταλμένη υπηρεσία;

«Δεν σε σώζει ούτε ο θεός» έλεγε η μάνα μου όταν έκανα ζημιά, «δεν σε σώζει ούτε ανιψιός» θα ήταν η σωστή διατύπωση της απειλής εάν μιλάμε για τον αξιότιμο κ. Γιάννη Οικονόμου που έγιναν ανάστα ο κύριος τρία υπουργεία για να τον διώξουν μετά τα κυριολεκτικά εγκληματικά λάθη του. Όπως με ενημερώνουν οι πάντα άριστα πληροφορημένες πηγές μου- είχε κάνει προσθετική… πλάτης με δωρεά του… ταλαντούχου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Κοινώς ήταν «δικό του παιδί», πληροφορία που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την απαράδεκτη στάση και απραξία του κ. Οικονόμου στα πόστα που ανέλαβε. Αρχικά ως αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, ακολουθούσε πανθομολογουμένως, συγκεκριμένη τακτική αναλόγως χρώματος κασκόλ. Δεμένος χειροπόδαρα και με πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει δεν έκανε απολύτως τίποτα. Το τερμάτισε όμως και οι μάσκες όχι απλώς έπεσαν, αλλά διαλύθηκαν με τους χειρισμούς του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά το τραγικό περιστατικό στου Ρέντη. Ξαφνικά, έβγαζε μάτι η προσπάθεια στοχοποίησης του Ολυμπιακού και καταδίκης του για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου. Δεν άφησε κανάλι που να μην πει το ρεφρέν περί ηθικής αυτουργίας προσπερνώντας τα πραγματικά κρίσιμα ερωτήματα για όλα όσα δεν έκανε ως όφειλε, προκειμένου καμία μάνα να μην κλαίει το παιδί της. Είχε προηγηθεί βλέπετε και ο φόνος Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια τραγωδία για την οποία η ρητορική του κ. Οικονόμου ήταν εντελώς διαφορετική. Αντιθέτως η αποτυχία στην αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας ακριβώς ίδια. Εμμονικό υπουργό με την αντιμετώπιση της βίας θέλουμε όχι με συγκεκριμένη ομάδα.

«Κανόνια»

Σημαντική και σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρουσα ήταν η συνάντηση του Σαββάτου του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Αντονι Μπλίνκεν στα Χανιά. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι… «τα κανόνια αντί για βούτυρο»!

Και F – 35

Δηλαδή η διαρροή πως θα προωθηθεί σύντομα στο Κογκρέσο η συμφωνία για πώληση των αεροπλάνων F – 35 στην Αθήνα – «θα υπάρξουν θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ» έτσι το έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του στα social media! Δηλαδή εκτός από τα γαλλικά Rafal τώρα θα αγοράσουμε και τα αμερικανικά F – 35.

Λεφτά υπάρχουν;

Κι ενώ έχουμε υπογράψει την «Διακήρυξη των Αθηνών με την Άγκυρα. Δηλαδή κινούμαστε σε «ήρεμα νερά» την γειτονική χώρα. Μήπως «λεφτά υπάρχουν» που θα έλεγε και μία ψυχή…. Τώρα μάλιστα με την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων που οι αμυντικές δαπάνες δεν θα υπολογίζονται στις περιπτώσεις χωρών που είναι υπόλογες με υπερβολικό χρέος, ποιος μας πιάνει….

Τρέχουν

Πυκνή εβδομάδα ανοίγει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από σήμερα. Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να είναι έτοιμο το κείμενο των θέσεων και το σχέδιο απόφασης. Και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη πρέπει να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συζητήσει τα δύο κείμενα και να τα εγκρίνει!

Στην τελική ευθεία

Ετσι ώστε μέχρι την Παρασκευή να έχουν δοθεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δεδομένου ότι το ανώτερο όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο για να τα εγκρίνει. Και εν συνεχεία να εκκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος. Να συνεδριάσουν οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις, να συζητήσουν τα κείμενα και να εκλεγούν τα νέα όργανα και οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου. Το οποίο μπαίνει από την επόμενη Δευτέρα στην τελική ευθεία!

Συνήθως…

Κι ενώ όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη παραμένει σε εκκρεμότητα η «υπόθεση Σπέτσες»! Πως προέκυψε; Συνήθως οι επιχειρήσεις στον «ανεπτυγμένο καπιταλισμό» συνηθίζουν να συναντώνται τα στελέχη τους μία φορά τον χρόνο σε τριήμερα εργασίας σε ένα όμορφο περιβάλλον!

Εγκαίρως

Αυτή την ιδέα είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης να κάνει με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες. Εγκαίρως ενημέρωσε το προεδρείο της και 6 – 7 εκ των στελεχών που συμμετέχουν ηλεκτρονικά στις συνεννοήσεις το αποδέχθηκαν, τα υπόλοιπα στελέχη – περί τους 4 – δεν τοποθετήθηκαν!

Θα γίνει;

Ετσι, λοιπόν, εγκρίθηκε αρμοδίως η συνάντηση των Σπετσών. Οταν όμως ανακοινώθηκε η συνάντηση σηκώθηκε «κουρνιαχτός». Κι οι αντιδράσεις ήταν πολύ περισσότερες στο παρασκήνιο, από αυτές που προέκυψαν δημοσίως. Τι μέλλει γενέσθαι; Είναι ασαφές.

Προτάσεις

Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές ημέρες μέχρι τότε – η πρόσκληση αφορά στο μεθεπόμενο σαββατοκύριακο – με την επιστροφή στην Αθήνα του προέδρου, θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις. Οι προτάσεις που θα του γίνουν είναι ή να μεταφερθεί η συνάντηση, συμβολικά, σε κάποια πόλη της Θεσσαλίας ή να μην γίνει τελικά. Θα το μάθουμε στις επόμενες ημέρες….

Τρολάρισμα

Εχει όμως ενδιαφέρον και το «τρολάρισμα» που κάνει στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Χθες είπε πως «Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν βγάλει τέτοια γκρίνια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους πάει διακοπές δωρεάν ο πρόεδρός τους». Κι όπως καταλαβαίνετε το κλίμα όσο περνούν οι μέρες γίνεται όλο και πιο βαρύ….

Και υπουργός;

Επίσης μείζον θέμα ξέσπασε με την συνέντευξη του κ. Μανώλη Καπνισάκη στην εφημερίδα Documento, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του ομογενειακού εκδότη κ. Αντώνη Διαματάρη, πρότεινε στις παραμονές των εκλογών του 2019 την υπουργοποίηση του κ. Κασσελάκη.

Στο Ναυτιλίας…

Έμαθα και σας μεταφέρω ότι η υπουργοποίηση αφορούσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Και η συνέντευξη δόθηκε ως «απάντηση» στην αναφορά του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το «κάρο» και το «άλογο» όταν ρωτήθηκε για το πότε σκοπεύει να καταθέσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Προσβλητικό

Ο κ. Κασσελάκης το θεώρησε προσβλητικό διότι θίγει μία συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία που έχει υποστεί κάθε μορφής καταπίεση εδώ και δεκαετίες. Απάντηση και στο σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου, που σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τις παροιμίες κι ως εκ τούτου την ελληνική γλώσσα.

Τoo much

Μου λένε ότι εφόσον αυτά δεν τα γνωρίζει πώς του προτάθηκε η ανάληψη υπουργικής θέσης. Επίσης μου είπαν και ποιες είναι οι οικογενειακές εξυπηρετήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη, αλλά νομίζω πως δεν είναι σκόπιμο να τις αναφέρω…. Είναι too much!

Κατάνυξη

Βέβαια ο κ. Κασσελάκης – και μαζί του άλλα 8 – 9 στελέχη και αστυνομικοί – πέρασε ένα κατανυκτικό τριήμερο στο Φανάρι, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αλλά και με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου. Εγιναν και δηλώσεις και παραβρέθηκε και το πρωί του Σαββάτου στη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ολα καλά!

«Ιώσεις»

Ομως στη ίδια λειτουργία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ήταν «από μακριά κι αγαπημένοι». Διότι προφανώς είναι μία δύσκολη εποχή … υγειονομικά! Σέρνονται ιώσεις….

Προσπάθειες

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας προσπαθεί – εναγωνίως – να διαμορφώσει «αντιπολιτευτικό χώρο» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Αρχικά προσπάθησε να δημιουργήσει μία νέα τάση, η οποία δεν μακροημέρευσε. Ενόψει όμως του συνεδρίου θέλει να κάνει «εμφάνιση»!

Ανασύνθεση

Και δοθείσης ευκαιρίας επιδίδεται στο σπορ της αντιπολίτευσης! Το πολιτικό πλαίσιο το οποίο υποστηρίζει είναι η «ανασύνθεση του χώρου της κεντροαριστεράς χωρίς ηγεμονισμούς». Μάλιστα! Mόνο που στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο πλαίσιο το έχει «καπαρώσει» ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Πλεονέκτημα

Αλλά ο κ. Τεμπονέρας έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: «έχει καλό πέρασμα» στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Διότι ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης – που έχει παρόμοιες αντιλήψεις – όχι μόνο δεν έχουν «καλό πέρασμα» στο παλιό τους κόμμα, αλλά κυκλοφορεί η φήμη ότι έχουν τις φωτογραφίες τους στο τοίχο και παίζουν βελάκια – όπως στα … μπαρ των μεσοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ! Κι αυτό το πλεονέκτημα ο κ. Τεμπονέρας το αξιοποιεί για να αποκτήσει ερείσματα στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!

Τον Μάρτιο

Τελικά η «Νέα Αριστερά» το αποφάσισε! Τον Μάρτιο θα οργανώσει συνέδριο και – παρά τα πίσω – μπρος – θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα στον αστερισμό της Αριστεράς! Ενα μήνα μετά από το συνέδριο της Κουμουνδούρου.

Μόνοι

Φαίνεται ότι μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθούν σε κατάρρευση, οι δύο τάσεις που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, διαθέτουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους (πχ μετακλητούς κλπ) και τα «ενδιάμεσα σχέδια» που είχαν κατά νου και αποφάσισαν να συγκροτηθούν σε κόμμα. Προς το παρόν πάντως είναι μόνοι τους. Καμία εκ των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς δεν θέλει να «τους κάνει παρέα»! Αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος και το κίνημα – αν υπάρξει – αυτά τα «γιατρεύει»!

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024