Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έλα να πάμε στο νησί, εξοπλισμοί εγώ και εσύ» λέει ο Κυριάκος στον Άντονι, το σίκουελ Τζένη Τζένη γυρίζει ο Στέφανος

«Έλα να πάμε στο νησί, εξοπλισμοί εγώ και εσύ» λέει ο Κυριάκος στον Άντονι, το σίκουελ Τζένη Τζένη γυρίζει ο Στέφανος

Μετά το «put the cot down …slowly» γράφει ιστορία το «Don’t put the cart before the horse» του Κασσελάκη, που πήρε τοις μετρητοίς την παροιμία Μητσοτάκη για το γάμο ομόφυλων, «κάρο» που η Δεξιά της Δεξιάς δεν ανεβαίνει με τίποτα.

Επισκέψεις

Μεγαλεία! Στο σπίτι του στα Χανιά πρόκειται να φιλοξενήσει για λίγες ώρες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών κ. Αντονι Μπλίνκεν. Ο οποίος για τέταρτη φορά επισκέπτεται την περιοχή το τελευταίο διάστημα – από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με την Χαμάς. Και θα είναι και ο δεύτερος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών που φιλοξενεί ο κ. Μητσοτάκης – ο άλλος ήταν ο κ. Πομπέο!

Πόκερ

Τις άλλες τρεις φορές οι επισκέψεις του ήταν μάλλον αποτυχημένες. Αυτή τη φορά θα επισκεφτεί τα Χανιά ερχόμενος από την Αγκυρα. Η Τουρκία συνεχίζει να καθυστερεί την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αγορά των F-35. Μέσα, λοιπόν, σ΄ αυτή την παρτίδα του διπλωματικού πόκερ, φαίνεται πως κάποιο ρόλο έχει και η Αθήνα. Συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα φοβάμαι τα μελλούμενα….

Πίσω!

Εχουμε όμως και ευχάριστα πράγματα. Οπως ήταν η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού «κλιμακίου». Κι εύχαρις ο κ. Μητσοτάκης που ο παλιός «σερίφης» επανήλθε στη θέση του, στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους – εμμέσως – ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια πάει πίσω! Πόσο πίσω δεν είπε, αλλά εγώ σας λέω πως θα πάει για μετά τις ευρωεκλογές.

Ενστικτο

Θυμάστε που σας έγραψα για το πέταγμα του χαρταετού, «αμόλα καλούμπα», «μάζευε καλούμπα». Ετσι ακριβώς! Διότι, όπως σας έχω εξηγήσει, οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και ευφυείς είναι και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το διαθέτουν σε υψηλό βαθμό. Δεν έχουν καμία σχέση με τους ενοίκους της Κουμουνδούρου….

Ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Βέβαια ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με το γνωστό ύφος του πολυάσχολου – όσοι τον έχουν δει από κοντά σε παράδοση – παραλαβή ξέρουν τι λέω – και παρόντος φυσικά του δυστυχούς και απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου είπε πως «έχουμε καθυστερήσει»! Δηλαδή και πεσμένος είναι και τούριξε και μια ακόμη….

Για την πάρτη του

Ε, δεν είναι μικρό πράγμα να γίνεται ένας ανασχηματισμός – εντάξει, «διορθωτική κίνηση»! – για την πάρτη σου! Και την «πλήρωσε τη νύφη» και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Εκεί που πανηγύρισε για τις – κουτσουρεμένες – τριετίες, τούρθε ο «ντοβρουτσάς»! Να πάει πίσω στο υπουργείο Υγείας….

Αντανακλαστικό

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι χθες το μεσημέρι – πριν ακόμη από την ορκωμοσία του «κλιμακίου» – είχαν γεμίσει οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας από τροχονόμους. Κάτι σαν … αντανακλαστικό! Δηλαδή μόλις έμαθαν ότι αναλαμβάνει εντός της ημέρας – χθες δηλαδή – ο κ. Χρυσοχοΐδης βγήκαν όλοι οι «τροχαίοι» στους δρόμους. Ενδιαφέρον….

Κίνηση

Να σημειώσω ωστόσο ότι ένα από τα βασικά προβλήματα της κίνησης είναι η περιορισμένη παρουσία της τροχαίας. Και δεν κάνω λόγο για τα παράνομα παρκαρίσματα. Είμαι περίεργη όμως – και θα το παρακολουθώ ! – εάν θα σταματήσει να είναι πάρκινγκ η οδός … Σόλωνος! Ξέρετε στο διάστημα που εφάπτεται της περιοχής του Κολωνακίου….

Το κάρο…

Στη σύντομη συζήτηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους μετά από την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών απάντησε πως «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα»!

Λάθος!

Κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης ξιφούλκησε λάβρος εναντίον του γιατί θεώρησε πως προσβάλλει τους ανθρώπους τους οποίους αφορά το νομοσχέδιο. Ομως θέλω να σας επισημάνω ότι ο κ. Κασσελάκης στην προκειμένη περίπτωση βρέθηκε εν αδίκω! Διότι δεν κατανόησε την παροιμία με το κάρο και το άλογο. Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν επί της ουσίας….

Γαϊτανάκι

Ωστόσο εκεί στην Κουμουνδούρου δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος. Οπως επί παραδείγματι το περίφημο δάνειο προς την εκδοτική επιχείρηση για την έγκαιρη πληρωμή δώρου και μισθού τον Δεκέμβριο. Τώρα βρήκαν άλλο γαϊτανάκι….

Στις Σπέτσες

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα επί τριήμερον στις Σπέτσες – από τις 19 ως τις 21 Ιανουαρίου – για να συζητήσουν τον απολογισμό του εξαμήνου που πέρασε και τον προγραμματισμό του εξαμήνου που έρχεται. Και μάλιστα με σοβαρούς όρους – παρουσιάσεις με power point, σκέψεις, σχέδια και τα συναφή.

Αντιδράσεις

Εμαθα, λοιπόν, ότι πριν από πέντε ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε την πρόταση του στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η πρόταση εγκρίθηκε και χθες στάλθηκε το σχετικό μέιλ στους βουλευτές. Η πρώτη που αντέδρασε ήταν η κυρία Ελενα Ακρίτα, η οποία επέκρινε την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη. Πως λέμε «χτυπάμε το σαμάρι για να μην χτυπήσουμε τον γάιδαρο». Ε, κάπως έτσι….

«Κάπου αλλού»!

Από εκεί και μετά υπήρξαν αρκετές διαρροές – ανώνυμες φυσικά – από διάφορα κοινοβουλευτικά στελέχη. Εμαθα πως μεταξύ αυτών ήταν ο κ. Νίκος Παππάς και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Ο πρώτος μάλιστα έλεγε πως «αν θέλω να εξευτελιστώ μπορώ και μόνος μου, δεν χρειάζομαι την βοήθεια του Στέφανου». Βέβαια διάφοροι πρότειναν αντί για τις Σπέτσες να επιλεγεί πχ μία πόλη της Θεσσαλίας. Οπότε στο παρασκήνιο άνοιξε μία συζήτηση του στυλ «να βρεθούμε, αλλά κάπου αλλού»!

Ασυνήθιστα

Ο συνήθως ευγενής κ. Κασσελάκης «τα πήρε στο κρανίο»! Και σε ανάρτηση του σημειώνει, μεταξύ των άλλων, ότι «γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έχω καλέσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού. Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική».

Το συζητάνε

Και εμφανώς εκνευρισμένος τονίζει ότι «δε θα πορευτώ στην ελληνική πολιτική ούτε με τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς ούτε με το βλέμμα στο bullying των καθεστωτικών ΜΜΕ. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος». Πάντως να σας ενημερώσω ότι στο κομματικό παρασκήνιο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να ακυρωθεί, είτε να μεταφερθεί σε άλλη περιοχή….

Παλιά

Με την ευκαιρία της – πολιτικά – πρωτότυπης ιδέας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θυμήθηκα πως στη δεκαετία του 1990 ένας εμβληματικός μάνατζερ ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε καλέσει τα στελέχη της εταιρείας σε κάποιο ξενοδοχείο – νομίζω – στην Εύβοια. Και εκεί, μεταξύ των άλλων, τους έκανε και το τεστ του «ζεστού αυγού». Δηλαδή πετούσε ένα ζεστό αυγό σε κάποιον εκ των παρισταμένων και μετρούσε τα αντανακλαστικά του, πόσο γρήγορα θα το πετούσε σε κάποιον άλλο. Εν πάση περιπτώσει η συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν νομίζω να είναι τόσο προχωρημένη….

Βοήθεια;

Νας σας ενημερώσω ότι ο ένας εκ των δύο ηγετών της κεντροαριστεράς, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε στο Φανάρι με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Σε εξαιρετικό κλίμα και με τις ευχές του ανώτατου ιεράρχη. Επεται τώρα η συνάντηση του κ. Κασσελάκη! Ποιος ξέρει, μπορεί το Αγιο Πνεύμα να κάνει το θαύμα του και οι δύο ηγέτες να συζητήσουν κιόλας. Εκτός κι αν χρειάζονται την βοήθεια του κ. Χρήστου Σπίρτζη….

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024