Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος άλλαξε υπουργό πριν αλλάξει ταμπέλα σε Δημοσίας Αταξίας, ο Στέφανος τροπάρι να μαζέψει πατριώτες

Ο Κυριάκος άλλαξε υπουργό πριν αλλάξει ταμπέλα σε Δημοσίας Αταξίας, ο Στέφανος τροπάρι να μαζέψει πατριώτες

Μία σκέτη από ανασχηματισμό παραγγέλνει ο Μητσοτάκης, μία από πατριωτισμό ο Κασσελάκης, μία κεντροαριστερά στη μέση ο Ανδρουλάκης

Μόνος στην Κατεχάκη!

Νέος σερίφης στην πόλη! Δηλαδή όχι ακριβώς νέος – παλιός είναι που έγινε … νέος! Να σημειώσω ότι αυτή την φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν θα έχει υφυπουργό τον κ. Λευτέρη Οικονόμου. Αρα αποκλείεται νέος … «εμφύλιος» στην Κατεχάκη! Θα κάνει παιχνίδι μόνος του…. Συμπτωματικά πάντως ο κ. Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει – για πέμπτη φορά – ταυτόχρονα με την εμφάνιση νέας … τρομοκρατικής οργάνωσης! Ενδιαφέρον….

Μεγαθυμία

Υποτίθεται πως ο – περιορισμένος – ανασχηματισμός ήταν ξαφνικός. Οχι λάθος! Ηταν προγραμματισμένος. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε ήδη προγραμματίσει να τον κάνει μετά από την ψήφιση του προϋπολογισμού. Επειδή όμως είναι μεγαλόθυμος ήθελε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κκ Γιάννης Οικονόμου και Κώστας Κατσαφάδος να κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τιμές….

«Πάμε Ντόλυ»

Πάντως το τελευταίο εξάμηνο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε – αίφνης – «ηλεκτρική καρέκλα». Πρώτος υπουργός μετά από τις εκλογές του Ιουνίου ήταν ο κ. Νότης Μηταράκης, δεν μακροημέρευσε. «Πήρε την Ντόλυ» κι έφυγε ως «φτωχός και μόνος καουμπόυ»!

Στο ίδιο … μπόι!

Και μετά ανέλαβε ο κ. Γιάννης Οικονόμου – από αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού – και «γέλασε το χειλάκι του». Ηταν η πρώτη φορά που βρίσκονταν … «ισοϋψής» με τον – αγαπημένο του… – υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα! Και μετά; Μετά ήρθαν οι μέλισσες και τον … «τσίμπησαν»!

Ποιοτικό χρόνο

Και τώρα; Τώρα έρημος, βαρύς και μόνος θα πνίγει τον καημό του σε ότι είναι δυνατόν! Οπως και να το δει κανείς πρόκειται για ήττα! Ομως…. Ομως αυτά συμβαίνουν στην πολιτική. Εχει τα πάνω και τα κάτω. Μπορεί να τη δει αυτή την εξέλιξη κι από την θετική της πλευρά. Θα έχει άπειρες δυνατότητες να περνά ποιοτικό χρόνο με τους ψηφοφόρους του…. Δεν είναι κι άσχημο, εδώ που τα λέμε!

«Μουσικές καρέκλες»

Κι όλη αυτή την εξαιρετική «πιρουέτα» της «διορθωτικής κίνησης» που ως «χορογράφος» ο κ. Μητσοτάκης την εξετέλεσε με εξαιρετική μαεστρία, η αντιπολίτευση την αντιμετώπισε με τον γνωστό πεζό της τρόπο. Η «Νέα Αριστερά» μίλησε για «μουσικές καρέκλες» – άκου εκεί πράγματα! – και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για «ανακύκλωση». Ε, γι΄αυτό είναι αντιπολίτευση, γιατί δεν ξέρουν να εκτιμούν….

Ο κ. Αγγ. Συρίγος

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Δεν ασχολήθηκε με τον ανασχηματισμό – μάλλον δείγμα ανασχηματισμού! – αλλά έχει περιλάβει τον πανεπιστημιακό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αγγελο Συρίγο και τον έχει αφήσει να πάρει ανάσα….

Παρωχημένη!

Τι δήλωσε ο κ. Συρίγος; Δήλωσε πως είναι παρωχημένο το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης! Μάλιστα! Αν ο κ. Συρίγος δεν ήταν βουλευτής θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη ότι πρόκειται για εκφορά επιστημονικής άποψης. Είναι όμως βουλευτής! Ως εκ τούτου – δικαίως νομίζω – η Κουμουνδούρου τον θεωρεί «λαγό» της κυβέρνησης.

Επιμελείς

Κι επειδή οι συριζαίοι το τελευταίο διάστημα έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με τα «εθνικά θέματα» και αυτοαποκαλούνται και «Πατριωτική Αριστερά» – σας θυμίζω τις στενές σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του «Πράττω» κ. Νίκο Κοτζιά – είναι αρκετά επιμελείς!

Φταίει ο Κασσελάκης

Το πιο ωραίο απ΄ όλα είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο οποίος δήλωσε περίπου τα εξής: ο κ. Συρίγος εξέφερε την επιστημονική του άποψη και το έκανε θέμα ο κ. Κασσελάκης, κι ευτυχώς που δεν την πήραν είδηση οι τούρκοι να μας δημιουργήσουν θέμα! Ναι – μα τω Θεώ – αυτό περίπου δήλωσε. Αλλά 41% είναι αυτό – να εξηγούμαστε, έτσι;

Αμφισημία

Βέβαια στη συνέχεια τον «λόγο» πήρε ο κ. Δημήτρης Μάντζος υπεύθυνος ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο οποίος αναφέρθηκε στο «αναθεωρητικό αφήγημα» του τούρκου υπουργού Αμυνας και για αχρείαστες «αμφίσημες δηλώσεις»!

Συναντήσεις

Εν τω μεταξύ θα έχουμε συναντήσεις εκτός συνόρων! Οπως γνωρίζετε ο κ. Κασσελάκης θα παρευρεθεί στα Θεοφάνεια στην Κωνσταντινούπολη – και θα συναντηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, και με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Επιλογές

Ασε το άλλο, που για την συνάντηση με τον Πατριάρχη – περίπου – διέρρηξε την σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Ετσι είναι όμως αυτά τα πράγματα. Το έλεγε και παλιά κι ο Νιόνιος «Κι έρχεται η στιγμή για να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις»….

Θα μιλήσουν;

Ομως για τα Θεοφάνια στην Πόλη θα είναι παρών και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη. Δεν γνωρίζω αν θα βουτήξουν μαζί να πιάσουν τον σταυρό – και ξέρετε όποιος τον πιάσει θα έχει και τον πρώτο λόγο στην κεντροαριστερά! – πάντως θα είναι παρόντες στην τελετή των Θεοφανίων, μπορεί και δίπλα – δίπλα. Λέτε να τα καταφέρουν να μιλήσουν; Ποιος ξέρει….

Αν ήταν τρεις;

Τι σύμπτωση είναι αυτή; Δεν μπορώ να την ερμηνεύσω. Μάλιστα αν στην τελετή των Θεοφανείων πήγαινε κι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Νέας Αριστεράς» κ. Αλέξης Χαρίτσης, θα μπορούσαν να συζητήσουν κι οι τρεις για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με την … ευλογία του Πατριάρχη!

Ξέρει ο κ. Χρ. Σπίρτζης…

Μπορεί οι δύο προαναφερόμενοι ηγέτες να μην ξέρουν, αλλά φαίνεται πως το γνωρίζει και μάλιστα καλά ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης! Ο οποίος ευρισκόμενος σε τηλεοπτικό πάνελ ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι η συνένωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ είναι ένα «όνειρο» που θα γίνει σύντομα πράξη. Ναι, έτσι ακριβώς το είπε! Τώρα δύο τινά συμβαίνουν ή πίνει κάτι και δεν μας δίνει ή γνωρίζει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι – ενδιαφερόμενοι … – αγνοούν! Τρίτη εξήγηση δεν υπάρχει….

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024