Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη ΝΔ παίζουν πόκερ για το γάμο ομοφύλων, στον ΣΥΡΙΖΑ monopoly με μετρητά

Στη ΝΔ παίζουν πόκερ για το γάμο ομοφύλων, στον ΣΥΡΙΖΑ monopoly με μετρητά

Λόγω της ημέρας κυρία Κοκοβίκου μου, ο Κασσελάκης έβαλε το χέρι στην τσέπη και βρήκε μπελά. Λίγο τα λόγια του παπά, λίγο η ζέστη από το θέμα που καίει, ο γάμος ομοφύλων αναβάλλεται

Τα «μη κρατικά»

Με το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια ανοίγει τη νέα χρονιά το Μέγαρο Μαξίμου. Στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και σχεδιάζεται να ψηφιστεί το αργότερο στις αρχές του Φεβρουαρίου. Δηλαδή μέσα στην … «τούρλα» της εξεταστικής περιόδου!

Αντιπολίτευση;

Εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης εντός της Βουλής, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εκτός Βουλής αντιδράσεις! Κυρίως του φοιτητικού κινήματος. Θα υπάρξουν; Πιθανόν ναι! Το ερώτημα όμως είναι το μέγεθος τους. Κι αν η κυβέρνηση διαπιστώσει και την ύπαρξη ισχυρής «κοινωνικής αντιπολίτευσης» – εκτός από την ισχνή κοινοβουλευτική! Δεν αποκλείεται όμως – για μία ακόμη φορά – ο κ. Μητσοτάκης να κάνει περίπατο σε «ολάνθιστα περιβόλια»! Δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε….

Των ομοφύλων

Παράλληλα έχει αφήσει να πλανάται στην «ατμόσφαιρα» το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, χωρίς κανείς όμως υπεύθυνος κυβερνητικός παράγοντας – πχ ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδης ή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης – να έχει αναφέρει πως το γνωρίζει.

Η Εκκλησία

Επ΄ αυτού όμως να σημειώσω πως επίκειται συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Μου λένε πως ο Αρχιεπίσκοπος στα όσα χρόνια βρίσκεται επικεφαλής της ελλαδικής εκκλησίας έχει κατορθώσει να τοποθετήσεις αρκετούς μητροπολίτες του δικής του επιρροής. Όμως….

«Οριζόντια»

Όμως δεν είναι όλη η ιεραρχία του της δικής του επιρροής. Υπάρχουν αρκετοί μητροπολίτες που αντιδρούν. Κι η πίεση στις τοπικές κοινωνίες είναι μεγάλη, και των βουλευτών επίσης, όπως αντιλαμβάνεστε! Κι επίσης λάβετε υπόψη σας ότι οι αντιδράσεις «εκ των κάτω» δεν αφορούν μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι «οριζόντιες» εκτείνονται σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος!

Είναι απίθανο…

Γι΄ αυτό και μου φαίνεται απίθανο να νομοθετηθεί το εν λόγω θέμα πριν από τις ευρωεκλογές. Απλώς το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου το φέρνει και το ξαναφέρνει στο προσκήνιο για να το «χωνέψει» η κοινωνία. Εκτός κι αν κάνω λάθος! Αλλά θα φανεί στους πρώτους τρεις μήνες του νέου χρόνου….

«Αντάρα»

Μεγάλη «αντάρα» ξέσπασε στην πολιτική «πιάτσα» από την έγκαιρη τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τους εργαζομένους των κομματικών μέσων. Και κυρίως με το άτοκο δάνειο που χορήγησε εταιρεία συμφερόντων του προέδρου του κόμματος κ. Στέφανου Κασσελάκη προς την Left Media AE, ύψους περίπου 250.000 ευρώ….

Λίγο απ΄όλα…

Λίγο η «ανομβρία» πολιτικών ειδήσεων, λίγο η «γκρίνια» των δύο πρώην γραμματέων του κόμματος, των κκ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Πάνου Σκουρλέτη διότι – ως μη όφειλαν! – βρέθηκαν περίπου εγκαλούμενοι για το οικονομικό χάος, λίγο η προσπάθεια του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου να αποδομήσει μία κίνηση η οποία «χαλάει την πιάτσα», βρέθηκε η Κουμουνδούρου ως απολογούμενη!

Βοήθησε – είναι αλήθεια… – και το άρθρο του κ. Θανάση Καρτερού στην χθεσινή «Αυγή»!

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Παρενέβη και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης που ήθελε να μάθει την … προέλευση των χρημάτων – και διάφορα φορολογικά – ρίχνοντας σκιά στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη. Ετσι το θέμα πήρε διαστάσεις….

Απάντηση!

Απάντησε όμως, τελικά, η Κουμουνδούρου με τις «κομματικές πηγές» ως «άτυπη ενημέρωση» να επισημαίνουν – στις οποίες έδωσε το «πράσινο φως» από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του κόμματος – στον κ. Γεωργιάδη «το λες και θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο “αδιευκρίνιστος” κύριος Αδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε ένα άτοκο και καθ’ όλα νόμιμο δάνειο, το οποίο δόθηκε για να πληρωθούν τα δώρα και οι μισθοί των εργαζομένων. Ως υπουργός Εργασίας το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να επικροτεί μια τέτοια ενέργεια και μάλιστα σε μια εποχή που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο και η πλειοψηφία των εργαζόμενων δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, ιδιαίτερα τις ημέρες των εορτών». Ετσι, λοιπόν, το θέμα πήρε διαστάσεις….

Ερευνα…

Παρεμπιπτόντως όμως να σας ενημερώσω ότι απ΄ ότι μου λένε με την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το Μέγαρο Μαξίμου και τα υποσυστήματα που το αποτελούν, με την βοήθεια έγκριτων ομογενών έκανε έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Κι όπως μου είπαν δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο…. Γι΄ αυτό και δεν «έπαιξε» τίποτα σχετικά μ΄ αυτό. Συμπτωματικά το αναφέρω! Εκτός κι αν ο κ. Γεωργιάδης έχει κάτι υπόψη του και με την παρέμβαση του ανοίγει το θέμα! Κοντός ψαλμός αλληλούια….

Δεν έκλεισε…

Το θέμα έχει κλείσει; Εχει κλείσει μέχρι να … ξανανοίξει! Σας ενημέρωσα χθες ότι μόνο τρεις (!) βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ευαρεστήθηκαν να ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου να δανείσουν 10.000 ευρώ στο κόμμα για να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Left Media AE.

Επτασφράγιστο μυστικό!

Θέλω να σας πληροφορήσω ότι τα ονόματα των τριών βουλευτών κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό από τους κλειδοκράτορες της Κουμουνδούρου. Θέλετε να μάθετε τον λόγο; Για να μην εκτεθούν οι … 33 βουλευτές που αγνόησαν την προεδρική έκκληση! Και φυσικά η αναταραχή προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις! Ανευ σχολίου παρατίθεται η πληροφορία….

Όλα σε ένα

Μαθαίνω πάντως πως ο κ. Κασσελάκης φέρεται διατεθειμένος να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τα οικονομικά του κόμματος. Μού έλεγαν επί παραδείγματι ότι το ύψος των ενοικίων που καταβάλει το κόμμα κάθε μήνα για τα ακίνητα που χρησιμοποιεί (Αγίου Κωνσταντίνου, Λεωνίδου, Ινστιτούτο Νίκου Πουλαντζά κλπ) ανέρχεται περίπου στα 20.000 ευρώ! Δηλαδή 240.000 ευρώ τον χρόνο! Υπάρχουν βάσιμες σκέψεις – πιθανόν και με την λήψη δανείου – να αγοραστεί ένα κτίριο και να στεγαστεί όλος ο μηχανισμός του κόμματος.

Ναι, αλλά πληρώνονται…

Επίσης υπάρχουν μία σειρά επαγγελματικά στελέχη που ανήκουν πλέον πολιτικά και οργανωτικά στη «Νέα Αριστερά» αλλά συνεχίζουν να μισθοδοτούνται από την … Κουμουνδούρου – πληρώθηκαν αυτές τις ημέρες! Μου είπαν και ονόματα, αλλά δεν πρόκειται να τα αναφέρω διότι δεν πρόκειται να θίξω υπολήψεις….

Ενδοξο παρελθόν!

Αλλά και στη Left Media AE τα πράγματα δεν είναι ρόδινα…. Γενικότερα πάντως οι σημερινές υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προέρχονται από το … ένδοξο παρελθόν. Και η σημερινή … ταπεινή του κατάσταση δεν μπορεί να τα σηκώσει. Όπως είναι γνωστό το 2024 η κρατική επιχορήγηση θα είναι μόλις 4 εκατ. ευρώ – μειωμένη κατά 3 εκατ. ευρώ! Ως εκ τούτου θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα – έτσι κι αλλιώς. Βιαίως ή ομαλώς….

Αυξάνονται!

Μου είπαν ακόμη ότι τα νέα από το isyriza είναι πολύ ευχάριστα – κι όχι μόνο για τον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των νέων μελών. Μόλις ξεπέρασαν τις 10.000!!!

Τον Ιανουάριο

Είναι το σύστημα που τρέχει ο κ. Λευτέρης Κρέτσος και η ομάδα του – δεν κάνει μόνο αυτό αλλά αναμορφώνει την λίστα των μελών του κόμματος, με βάση την οποία θα γίνουν οι τοπικές και νομαρχιακές συνελεύσεις και θα εκλεγούν οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο τον Φεβρουάριο. Μου είπαν ότι θα είναι έτοιμη στα μέσα του Ιανουαρίου. Και από την επεξεργασία της θα προκύψουν και άλλες πληροφορίες, όπως η ηλικιακή διάρθρωση των μελών, η κοινωνική τους διαστρωμάτωση και φυσικά η περιφερειακή ανάπτυξη του κόμματος.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024