Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που η ταινία «Purple Rain» ανέβηκε στην κορυφή του box office, κερδίζοντας ένα Όσκαρ για το εμβληματικό soundtrack της και ενίσχυσε την ιδιότητα του Prince ως αρχιερέα της ποπ.
Η ταινία που γίνεται παράσταση
Τώρα μια νέα θεατρική διασκευή της κινηματογραφικής ταινίας είναι στα σκαριά. Η παραγωγή είναι βασισμένη στο πρωτότυπο σενάριο του 1984 των Άλμπερτ Μαγκνόλι και Ουίλιαμ Μπλιν, που συνδέθηκε με το ομότιτλο άλμπουμ του αείμνηστου τραγουδιστή.
Το λιμπρέτο υπογράφει ο Μπράντεν Τζέικομπς – Τζέκινς φιναλίστ δύο φορές για το βραβείο Πούλιτζερ. Η Λιλιάνα Μπλέιζ – Κρουζ, υποψήφια για το βραβείο Tony που πρόσφατα επέβλεψε την περίφημη αναβίωση από το Κέντρο Λίνκολν για τις Παραστατικές Τέχνες του έργου «The Skin of Our Teeth» θα σκηνοθετήσει την παράσταση.
Πρόσθετες λεπτομέρειες για την παραγωγή θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες
Το ντεμπούτο του Prince
H ταινία επικεντρώνεται στον The Kid, έναν επίδοξο ρόκερ στη σκηνή των κλαμπ της Μινεάπολης, η ζωή του οποίου περιπλέκεται λόγω των μουσικών του αντιπάλων και ενός νέου ειδυλλίου.
Με πρωταγωνιστή τον Prince στο ντεμπούτο του στην υποκριτική, η ταινία «Purple Rain» είχε εισπράξεις περίπου 100 εκ. δολάρια παγκοσμίως.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών