Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαϊάμι: Πανικός σε εμπορικό κέντρο μετά τις αναφορές για εξωγήινη παρουσία - Τι λέει η Αστυνομία

Μαϊάμι: Πανικός σε εμπορικό κέντρο μετά τις αναφορές για εξωγήινη παρουσία – Τι λέει η Αστυνομία

Αρχικά οι παρευρισκόμενοι έκαναν λόγο για μια σειρά «πυροβολισμών»

Επεισοδιακά θα λέγαμε πως ξεκίνησε το 2024 για το Μαϊάμι, μετά τη φήμη που εξαπλώθηκε με ταχύτητα φωτός, πως εντοπίστηκε εξωγήινη παρουσία σε εμπορικό κέντρο, την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Όλα αυτά χάρη σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, το οποίο δείχνει μία τεράστια φιγούρα να κινείται έξω από το Bayside Marketplace. Σε άλλα πλάνα βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από το εμπορικό, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 30 περιπολικά της Αστυνομίας.

Τελικώς, μετά από λίγη ώρα οι Αρχές, έπειτα από έρευνα, ανέφεραν πως όλα έχουν να κάνουν με «παιχνίδι» ορισμένων εφήβων με αφορμή την Πρωτοχρονιά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του Μαϊάμι στο NBC News, περίπου 50 έφηβοι πυροδότησαν πυροτεχνήματα, γεγονός που έκανε πολλούς να νομίζουν ότι πέφτουν πυροβολισμοί.

Μάλιστα, τέσσερις απ’ αυτούς συνελήφθησαν.

Θεωρίες συνωμοσίας

Η αστυνομία στάλθηκε «για έλεγχο της κατάστασης, λόγω των ανηλίκων που αρνούνταν να φύγουν» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Ορισμένες επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά για να μας επιτρέψουν να εκκενώσουμε την περιοχή».

Πολλοί ανέφεραν ότι βλέποντας το βίντεο, είδαν πράγματι εξωγήινο

Εικόνα από τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος

Τις ημέρες μετά το περιστατικό, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσαν μια σειρά θεωριών συνωμοσίας, εστιάζοντας σε αυτό που περιέγραψαν ως «εξωγήινους του εμπορικού κέντρου του Μαϊάμι».

Κάποιοι έγραφαν ότι η αστυνομία είχε σταλθεί στο σημείο για «εξωγήινους» και όχι για εφήβους ενώ αρκετοί βλέποντας το βίντεο του συμβάντος ισχυρίστηκαν πως είδαν «εξωγήινους».

Ενώ πολλές από τις απαντήσεις στο διαδίκτυο φαίνεται πως είχαν χιουμοριστικό ύφος, οι αναρτήσεις για τους «εξωγήινους στο Μαϊάμι» έπαιρναν διαστάσεις, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

«Δεν υπήρχαν εξωγήινοι» συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να προσθέσει και να καθησυχάσει: «Κανένα αεροδρόμιο δεν έκλεισε. Τίποτα δεν αποκρύπτεται από το κοινό. Lol».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024