Φάμελλος: Η κυβέρνηση οξύνει τα προβλήματα των ΔΕΥΑ με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους
Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των ΔΕΥΑ
Την υποστήριξή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις διεκδικήσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά του σχεδίου συνένωσης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ της χώρας και των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στον δήμο Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα, τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Βόλβης και το προσωπικό της ΔΕΥΑ, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «για εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ζήτημα πρόσβασης του πολίτη στο αγαθό του νερού, σε υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές, είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας και πρέπει να γίνεται με δημόσιο έλεγχο. Σε πλήρη αντίθεση, η κυβέρνηση επιμένει στη δημιουργία αγοράς για το νερό».
«Εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των ΔΕΥΑ»

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ακολούθως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρόσθεσε πως «από το 2020 ανακοίνωσε σχέδιο συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ, για να είναι – τάχατες – βιώσιμες, ενώ την ίδια περίοδο οι ΔΕΥΑ επιβαρύνθηκαν σημαντικά με το ενεργειακό κόστος από τη ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ που επέβαλε η κυβέρνηση».
Καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι «εδώ και τρία χρόνια, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ανακούφισης των ΔΕΥΑ και προσλήψεων, αλλά αντιθέτως οξύνει τα προβλήματά τους».
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)



























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442