Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Τον Φεβρουάριο το αμερικανικό ντεμπούτο του Vision Pro

Apple: Τον Φεβρουάριο το αμερικανικό ντεμπούτο του Vision Pro

Προπαραγγελίες για το Vision Pro θα γίνονται δεκτές από τις 19 Ιανουαρίου.

Τα γυαλιά μικτής πραγματικότητας Vision Pro θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Apple, αν και οι αγοραστές είναι απίθανο να κάνουν ουρές.

Η τιμή των 3.500 δολαρίων είναι πιθανό να κρατήσει μακριά ακόμα και φανατικούς πελάτες της Apple, η οποία μοιάζει να δοκιμάζει τα νερά σε μια αναδυόμενη αγορά όπου κυριαρχεί σήμερα η Meta Platforms με τα γυαλιά Oculus.

Προπαραγγελίες για το Vision Pro θα γίνονται δεκτές από τις 19 Ιανουαρίου, ανέφερε η Apple. Οι αγοραστές θα μπορούν να παραγγέλνουν και φακούς οράσεως για επιπλέον 149 δoλάρια.

Το Vision Pro επιτρέπει τον χειρισμό εφαρμογών και την περιήγηση σε εικονικά περιβάλλοντα και επιπλέον μπορεί να προβάλλει τα τρισδιάστατα βίντεο που καταγράφει το νέο iPhone 15 Pro.

To πρωτότυπο του Vision Pro που είχε παρουσιάσει η Apple τον Ιούνιο διαθέτει κουμπί που επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσεται μεταξύ εικονικής πραγματικότητας (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), μια λειτουργία στην οποία τα γυαλιά προβάλουν εικόνες στον πραγματικό κόσμο.

Η συσκευή παρακολουθεί επίσης τις κινήσεις των χεριών και των ματιών και εμφανίζει το πρόσωπο του χρήση σε μια οθόνη που βλέπουν οι γύρω του.

Το βασικό μοντέλο της συσκευής διαθέτει 256 GB αποθηκευτικού χώρου και βασίζεται στον επεξεργαστή M2 της Apple που χρησιμοποιείται και στα νέα iMac και MacBoo,. Διαθέτει επίσης το νέο τσιπ R1 που επεξεργάζεται τα δεδομένα από τους αισθητήρες, τις κάμερες και τα μικρόφωνα.

Σύμφωνα με την Apple, οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από 150 τρισδιάστατες ταινίες μέσω του Apple TV και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις περισσότερες εφαρμογές για iPhone και iPad χωρίς τροποποίηση.

Στη Meta αντιστοιχεί σήμερα το 80% της αγοράς εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, στην οποία ποντάρουν επίσης η Sony και η ByteDance.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας IDC, οι συνολικές πωλήσεις του 2022 ήταν μόλις 8,8 εκατομμύρια μάσκες AR/VR.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024