Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έσβησε» σε λίγοτερο από 48 ώρες ο 4χρονος με στρεπτόκοκκο - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Έσβησε» σε λίγοτερο από 48 ώρες ο 4χρονος με στρεπτόκοκκο – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Θετικό στον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV και στον πυογόνο στρεπτόκοκκο το παιδί - Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο «έτρεχαν» οι γονείς γα να σώσουν το παιδί

Σε ανακοίνωση προχώρησε το νοσοκομείο για τον θάνατο του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο που «έσβησε» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά από σύντομη νοσηλεία του.

Ο εφιάλτης ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανίων όταν το αγοράκι μεταφέθηκε με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας στο κέντρο υγείας Πρίνου. Η κατάστασή του όμως επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Ραγδαία η επιδείνωση της υγείας του

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όμως, η κατάσταση του 4χρονου αγοριού εξακολουθούσε να επιδεινώνεται ραγδαία, με τον υψηλό πυρετό να επιμένει και το παιδί να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια. Αποτέλεσμα ήταν να διασωληνωθεί και, από το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, να μεταφερθεί και να εισαχθεί σε πολύ βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου.

Πέθανε στην ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη. Δυστυχώς όμως το αγοράκι, λίγες ώρες μετά, τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου κατέληξε στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

Η μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων του παιδιού έδειξε ότι είχε προσβληθεί από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV και τον πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου Νοσοκομείου»

«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας,  όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.
Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου»

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024