Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετικό στον στρεπτόκοκκο το 4χρονο αγοράκι από τη Θάσο που πέθανε

Θετικό στον στρεπτόκοκκο το 4χρονο αγοράκι από τη Θάσο που πέθανε

Το άτυχο αγοράκι «έσβησε» σε ΜΕΘ νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Ανείπωτη είναι η θλίψη για τον θάνατο ενός παιδιού μόλις 4 ετών από τη Θάσο που «έσβησε» ύστερα από τη σύντομη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το παιδί διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μου είπαν οι συνάδελφοι ότι ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο» ανέφερε για το 4χρονο αγοράκι που είχε μεταφερθεί με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, από τη Θάσο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών σημείωσε: «Σε πολλές περιπτώσεις οι παιδίατροι λένε να περιμένουν δύο-τρεις μέρες. Άλλες φορές αυτό είναι επικίνδυνο. Η συμβουλή μας είναι ότι θα πρέπει να επισκέπτονται αμέσως τον γιατρό και να κάνει εκτίμηση ο γιατρός και να μην γίνεται η διάγνωση τηλεφωνικά».

Ο αγώνας για να σώσουν το παιδί και η τραγική κατάληξη

Το παιδί νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/1) έφυγε από τη ζωή.

Το αγοράκι ανήμερα το βράδυ των Θεοφανίων μεταφέρθηκε από τους γονείς του με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, στο κέντρο υγείας του Πρίνου, στη Θάσο. Εκεί παρέμεινε όλο το βράδυ και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Από τη Θάσο στην Καβάλα, και από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη

Στην Καβάλα η αναπνευστική του λειτουργία επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε, ενώ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα.

Το αγοράκι δεν αντιμετώπιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αιχμές της θείας του παιδιού

Η θεία του παιδιού μιλώντας στο Live News για το τραγικό περιστατικό, που συντάραξε και βύθισε στη θλίψη ολόκληρη την οικογένεια, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές για καθυστέρηση του Κέντρου Υγείας του Πρίνου στη Θάσο ως προς τη λήψη αποφάσεων για τη σωστή περίθαλψη του παιδιού, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, αρχικά πίστευαν ότι δεν χρειαζόταν να μεταφερθεί καν στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Δεν το κατάλαβαν μάλλον από εδώ οι γιατροί. Το Κέντρο Υγείας δεν ξέρω τι έγινε. Κυριακή το έφεραν στο Κέντρο Υγείας, νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα. Στην Καβάλα κατάλαβαν ότι το παιδί δεν είχε ζωή. Το έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε έμεινε το παιδάκι» είπε αρχικά η θεία του παιδιού μιλώντας για το τραγικό περιστατικό που βύθισε στη θλίψη ολόκληρη την οικογένεια.

«Μέρες άκουσα ότι είχε πυρετό. Στο Κέντρο Υγείας άκουσα ότι είπαν πως δεν χρειάζεται καν να το πάνε στην Καβάλα. Όχι χρειάστηκε, παρά-χρειάστηκε. Ένα αγγελάκι ήταν, ένα πανέξυπνο παιδάκι», συμπλήρωσε η θεία του βρέφους.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024