Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα με «κοκτέιλ» ιώσεων, σε έξαρση η Covid-19 - Οδηγίες προστασίας των παιδιών από στρεπτόκοκκο

Χριστούγεννα με «κοκτέιλ» ιώσεων, σε έξαρση η Covid-19 – Οδηγίες προστασίας των παιδιών από στρεπτόκοκκο

Εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η νέα μετάλλαξη του κοροναϊού - «Διασκεδάστε, αλλά με προσοχή» λέει η Ματίνα Παγώνη

Χριστούγεννα αύριο, Δευτέρα 25η Δεκεμβρίου, και την τιμητική τους θα έχουν τα οικογενειακά τραπέζια και οι μαζώξεις με συγγενείς και φίλους. Ωστόσο, δεν θα λείπουν και οι «απρόσκλητοι» επισκέπτες, που δεν είναι άλλοι από τις ιώσεις, οι οποίες βρίσκουν εύφορο έδαφος εξάπλωσης και διασποράς.

Φόβοι για ραγδαία εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του κοροναϊού, της γρίπης και του στρεπτόκοκκου που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη, εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς βρίσκονται σε έξαρση τα κρούσματα κοροναϊού, γρίπης και στρεπτόκοκκου.Μιλώντας στο Mega, η κ. Παγώνη επεσήμανε πως τα κρούσματα κοροναϊού κυρίως έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της νέας μετάλλαξης. Τονίζεται βέβαια πως μεγάλη ανησυχία υπάρχει το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου που εμφανίζονται στα παιδιά.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους βρεθούν θετικά στον στρεπτόκοκκο

«Ο κόσμος θα βγει να διασκεδάσει αλλά με προσοχή γιατί αυτές τις ημέρες υπάρχει το «κοκτέιλ» ιώσεων. Υπήρξε και ο στρεπτόκοκκος, όπου ανησύχησαν οι μητέρες. Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα γνωστό βακτήριο που το αντιμετωπίζουμε εγκαίρως αρκεί να δοθεί η φαρμακευτική αγωγή. Γι’ αυτό αν ένα παιδάκι αρρωστήσει, επικοινωνούμε με τον παιδίατρο και του λέμε την κατάσταση και εκείνος μας δίνει τις κατάλληλες οδηγίες».

Τουλάχιστον 45% των κρουσμάτων αυτής της εβδομάδας οφείλονται στην Covid-19

Αναφερόμενη στον κοροναϊό είπε πως υπάρχει έξαρση ενώ μάλιστα, όπως είπε είναι πάνω από 45% τα κρούσματα αυτής της εβδομάδας συγκριτικά με τις προηγούμενες.

«Μπορούμε να βγούμε, να δούμε τους δικούς μας αλλά να αποφύγουμε κάποια πράγματα που είναι η άμεση μετάδοση, όπως το φιλί ή η αγκαλιά. Ο κοροναϊός δεν έχει φύγει και υπάρχει και η μετάλλαξη, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν κάποιος δεν αισθάνεται πολύ καλά ας μη βγει, να κάτσει στο σπίτι του».

Τι ισχύει για το εμβόλιο της γρίπης και το strep test

Σε σχέση με το εμβόλιο της γρίπης, είπε πως θέλει δύο εβδομάδες για να αποκτήσεις αντισώματα.

Σε σχέση με το strep test, η Ματίνα Παγώνη είπε πως οι γονείς μπορούν να πάνε στο φαρμακείο και να το κάνει ο φαρμακοποιός.

«Τονίζω όμως, πως πρέπει να μιλήσουν οι γονείς με τον παιδίατρο. Ο στρεπτόκοκκος έχει χαρακτηριστικό τον πονόλαιμο. Μετά μπορεί να κάνει πυρετό και να κάνει εξανθήματα. Περιγράφουνε τα συμπτώματα στον παιδίατρο και ακολουθούμε τις οδηγίες».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024