Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης - Σε έξαρση και ο κοροναϊός

Παγώνη: Απαραίτητο το εμβόλιο της γρίπης – Σε έξαρση και ο κοροναϊός

Ανησυχία έχει προκαλέσει το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», που προκαλείται από το μικρόβιο του μυκοπλάσματος

Έξαρση παρουσιάζει στη χώρα μας τόσο η γρίπη όσο και ο κοροναϊός.

«Το περιμέναμε, είναι αναμενόμενο, είμαστε προετοιμασμένοι. Δεν είναι μόνο ο κοροναϊός, έχει ξεκινήσει και η γρίπη και οι υπόλοιπες ιώσεις», λέει στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Το εμβόλιο αποτελεί ασπίδα ειδικά σε περίπτωση που συμπέσει κοροναϊός, γρίπη και άλλες ιώσεις μαζί

«Τα τεστ πολλές φορές δε μας δίνουν πάντα τα αποτελέσματα. Μόνο αν κάνεις PCR ξέρεις ακριβώς αν είσαι θετικός ή αρνητικός. Πρέπει να κάνεις τη σωστή θεραπεία, δηλαδή το πενθήμερο. Δεν κάνεις μόνος σου τον γιατρό» σημειώνει η κ. Παγώνη τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης.

«Αυτόν τον καιρό πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε το εμβόλιο της γρίπης» λέει. Η γρίπη είναι εδώ κι αν συμπέσει μαζί με κοροναϊό και οι υπόλοιποι ιοί… Να το κάνουμε».

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, καταγράφεται αύξηση κατά 24% στις νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 το επταήμερο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι η εποχική επιδημία γρίπης ξεκίνησε επίσημα, καθώς το ποσοστό των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό ξεπέρασε το όριο του 10% που θέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Για τις ακτινοθεραπείες σε καρκινοπαθείς

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει για τις ακτινοθεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο.

«Για τα ογκολογικά περιστατικά υπάρχει ένα πρόβλημα, μια πίεση στα ραντεβού, προσπαθούμε όμως αυτές τις ημέρες επειδή οι άνθρωποι με τα ογκολογικά προβλήματα είναι σοβαρά περιστατικά, πρέπει να εξυπηρετούνται αμέσως και γρήγορα, γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες για το θέμα ειδικά της ακτινοθεραπείας να εξυπηρετηθούν» σημείωσε.

Αντιμετωπίσιμη η «λευκή πνευμονία»

Η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά τόσο στην Κίνα όσο και σε αρκετές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στην ευαλωτότητα των οργανισμών που δεν είχαν έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο μικρόβιο.

«Έχει αναστατωθεί λίγο ο κόσμος με τη ‘λευκή πνευμονία’ η οποία μπορεί να είναι στην Κίνα αλλά να εξηγήσουμε ότι στην Κίνα ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του μήνες, που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους» λέει η Ματίνα Παγώνη.

«Δεν έχουν φυσική ανοσία. Την πνευμονία αυτήν την γνωρίζουμε, είναι από ένα βακτήριο, εμείς διαχειριζόμαστε περιστατικά χρόνια, υπάρχουν αυτά, σε εξάρσεις και υφέσεις», προσθέτει.

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για τη συγκεκριμένη, όμως είναι αντιμετωπίσιμη. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που αναστατώθηκε ο κόσμος» καταλήγει η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024