Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Ακρωτηρίασαν 38χρονο κυνηγό που έπεσε σε χαράδρα κι αυτοτραυματίστηκε με το όπλο του

Λάρισα: Ακρωτηρίασαν 38χρονο κυνηγό που έπεσε σε χαράδρα κι αυτοτραυματίστηκε με το όπλο του

Το τραύμα που προκλήθηκε από μεγάλου διαμετρήματος βολίδα δεν άφησε περιθώρια στους γιατρούς να σώσουν το χέρι του άτυχου άνδρα

Ένας 38χρονος κυνηγός που γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα, στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί από την εκπυρσοκρότηση του όπλου του, τελικά ακρωτηριάστηκε καθώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι του.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη στην περιοχή «Σοκάκι» στον Κίσσαβο, ενώ ο άτυχος άντρας που αρχικά είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Η επυρσοκρότηση του όπλου προκάλεσε τέτοια βλάβη στο χέρι του 38χρονου που ο ακρωτηριασμός κατέστη αναπόφευκτος

Ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μεταφέρει τον 38χρονο στο νοσοκομείο (Πηγή: Onlarissa.gr)

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το τραύμα που από μεγάλου διαμετρήματος βολίδα είχε προκαλέσει τέτοια βλάβη στον βραχίονα του ενός χεριού, που δεν γινόταν να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός.

Η κατάσταση της υγείας του 38χρονου φαίνεται, πάντως, να σταθεροποιείται.

Το χρονικό 

Ο 38χρονος που κατάγεται από χωριό της Λάρισας, είχε πάει για κυνήγι μαζί με άλλους την Κυριακή. Yπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και γλίστρησε, πέφτοντας σε χαράδρα, στην περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου.

Ο 38χρονος είχε τις αισθήσεις του και ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί μέσω ασυρμάτου

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του τραυματία κυνηγού στο νοσοκομείο (Πηγή: Onlarissa.gr)

Σαν να μην έφτανε αυτό, το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε σοβαρά στο χέρι.

Μέσω ασυρμάτου, κατάφερε να ενημερώσει τους φίλους του πως έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, ενώ ειδικό ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης τον μετέφερε μετά τις 5 το απόγευμα στην 110 Πτέρυγα Μάχης κι από εκεί διακομίσθηκε για το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει τα εξής: «Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τραυματισμό άνδρα, σε δύσβατη περιοχή πλησίον του οικισμού Σπηλιά της Δ.Ε. Νέσσωνος Λάρισας.

»Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 14 πυροσβέστες του 1ου και 3ου ΠΣ Λάρισας καθώς και της Ο.Ο.Ε.Δ. της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

»Μετά από έρευνες, οι Πυροσβέστες, με την παρουσία ιδιωτών, εντόπισαν τον άνδρα, βαριά τραυματισμένο, πλησίον του οικισμού Σπηλιά της Δ.Ε. Νέσσωνος Λάρισας.

»Στη συνέχεια, με τη συνδρομή διασωστών και γιατρού του ΕΚΑΒ, οι Πυροσβέστες αφού τον ανέσυραν, τον μετέφεραν με φορείο σε ασφαλές σημείο και παρελήφθη από ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

»Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μεσημεριανές ώρες, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024