Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαζική παραγωγή drones στη Ρωσία - Εκπαιδεύονται χιλιάδες χειριστές

Μαζική παραγωγή drones στη Ρωσία – Εκπαιδεύονται χιλιάδες χειριστές

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις του Κρεμλίνου

Περισσότερα από 32.000 drones ετησίως σχεδιάζει να παράγει η Ρωσία έως το 2030, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελούσοφ, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος είναι οι εγχώριοι παραγωγοί να αποτελούν το 70% της αγοράς,

«Η ετήσια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) – με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά UAV—σχεδιάζεται να φτάσει τις 32.500 μονάδες», δήλωσε ο Μπελούσοφ στο TASS. Ο αριθμός αυτός είναι «σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος από την τρέχουσα παραγωγή», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «υπάρχουν σχέδια τα ρωσικά UAV να αποτελούν το 70% της αγοράς».

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν ευρέως drones στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ και οι δύο πλευρές αυξάνουν τη στρατιωτική τους παραγωγή καθώς η σύρραξη παρατείνεται. Η Μόσχα χρησιμοποιεί εξάλλου συχνά ιρανικής κατασκευής drones Shahed.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει το σχέδιο αυτό παραγωγής UAV με 696 δισεκ. ρούβλια (περίπου 7 δισεκ. ευρώ) ως το 2030, επεσήμανε ο Μπελούσοφ, εξηγώντας ότι θα παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο αυτό εντός του μήνα.

Εκπαιδεύσεις χειριστών

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 3.500 χειριστές drones πρώτου προσώπου (FPV) εκπαιδεύτηκαν στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Περισσότερα από 1.700 πληρώματα drone και πάνω από 3.500 χειριστές drones FPV εκπαιδεύτηκαν. Πάνω από 1.500 θέσεις εκπαίδευσης εξοπλίστηκαν επιπλέον και περισσότερες από 800 εγκαταστάσεις εκπαίδευσης βρίσκονται σε λειτουργία» ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Δημιουργήθηκαν επίσης πεδία εκπαίδευσης και κέντρα για την εξάσκηση στη χρήση drones FPV, ατομικού εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου και νέων όπλων αεροσκαφών.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024