Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού τώρα που η μπάλα «καίει»

Το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού τώρα που η μπάλα «καίει»

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους και ένα στοιχείο που τους βοήθησε πολύ, είναι η μαχητικότητα που έβγαλαν απέναντι σε μια πολύ δύσκολη αντίπαλο, όπως η Μονακό

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού είχε πολλούς λόγους να χαμογελά μετά το τέλος του αγώνα με την Μονακό και τα χαμόγελα δεν αφορούσαν μόνο την επικράτηση επί των Μονεγάσκων στο ΣΕΦ.

Αυτή η νίκη επέτρεψε στην ομάδα του λιμανιού να κάνει το μεγαλύτερό της σερί στη φετινή Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, ξεπερνώντας την τριάδα νικηφόρων αγώνων απέναντι σε Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ήταν όμως πάνω απ’ όλα ένα από τα πιο ισχυρά τεστ (αγωνιστικό και ψυχολογικό) για τον Ολυμπιακό στην φετινή διοργάνωση και σ’ ένα κομβικό σημείο της χρονιάς, που καθιστούσε απαραίτητη τη νίκη κόντρα στους Μονεγάσκους.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους και ένα στοιχείο που τους βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι η μαχητικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα απέναντι σε μια πολύ δύσκολη αντίπαλο.

Είναι ελάχιστες οι ομάδες που έχουν την προσωπικότητα και την σκληράδα που βγάζουν οι πειραιώτες στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, διεκδικώντας τη νίκη.

Κι αυτή η μαχητικότητα, η ενέργεια που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο των πειραιωτών στα πολύ δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.

Τώρα οι «μάχες» θα είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός είναι μια «μπαρουτοκαπνισμένη» ομάδα σε μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια.

Στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ομοιογένεια που έχει κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια του προπονητή του, όσο προχωρά η διοργάνωση και θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Τώρα λοιπόν που η μπάλα θα «καίει» τα αποθέματα ενέργειας και δύναμης που βγάζει ο Ολυμπιακός, αναμένεται να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα των πειραιωτών.

Η νίκη επί της Μονακό αλλά κι αυτή κόντρα στην Αρμάνι, έρχεται ν’ αναδείξει κι ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γεμάτο ρόστερ και μπορούν να βγάλουν ανά πάσα στιγμή έναν νέο μεγάλο MVP σε κάθε παιχνίδι.

Στους αγώνες με Άλμπα και Αρμάνι είχε καθοριστικό ρόλο ο Γουίλιαμς Γκος, ενώ στη νίκη επί της Μονακό ηγετική φυσιογνωμία ήταν ο ΜακΚίσικ.

Ο Λαρεντζάκης επίσης έχει βοηθήσει τα μέγιστα και τώρα που όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υγιείς, αποδεικνύεται στην πράξη αυτό που έλεγε τόσο καιρό ο Μπαρτζώκας.

Κι επειδή πολλοί εστιάζουν στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» τονίζοντας πως οι πειραιώτες δεν έχουν εύκολο το σκορ, ένα είναι το σίγουρο. Η άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός είναι για σεμινάριο κι αυτό μετράει πολύ ίσως και περισσότερο απ’ όλα.

Ο Ολυμπιακός παίρνει μεγάλες νίκες από την άμυνα του και αυτή η ικανότητα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η άμυνα είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα, πάνω στην άμυνα «χτίζεις» τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του συνόλου και μέσα από την άμυνα έρχονται και οι μεγάλες νίκες και οι τίτλοι.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024