Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πειραιά

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πειραιά

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε και φέτος στο πρώτο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα τιμήθηκε και φέτος στον Πειραιά, η Δεσποτική εορτή των Θεοφανίων.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος πραγματοποιήθηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια, τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο πρώτο λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στις 11:00 το πρωί, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, έγινε η τελετή υπό την παρουσία δύο πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, υπουργών, βουλευτών και πλήθους κόσμου.

14 βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό

Την τρίτη φορά που ακούστηκε το «Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου σου Κύριε» 14 άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία για καλή και ευλογημένη χρονιά.

Μεταξύ άλλων, στη δοξολογία αλλά και τη ρίψη του Σταυρού έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, και η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιώργος Μώραλης, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη.

Παρόντες ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ.Γεώργιος Αλεξανδράκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

Τα τρία περιστέρια ελευθέρωσαν στον ουρανό ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνταντίνος Φλώρος και ο πρώτος πολίτης της Πόλης ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.

Στο γεύμα που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ παρευρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στον οποίο ο Σεβασμιότατος δώρισε εικόνα της Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη

Τα μηνύματα των πολιτικών

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία η ημέρα του Αγιασμού των υδάτων» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

«Χρόνια πολλά σε όλους! Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, Ημέρα Αγιασμού των υδάτων. Οι Έλληνες, απανταχού, γιορτάζουμε με μεγαλοπρέπεια αυτή την ημέρα. Είναι μια ημέρα που μας ενώνει, είναι μια ημέρα που μας κάνει πιο δυνατούς. Εύχομαι η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα μας, όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, όλοι όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θάλασσα, να έχουν ήρεμες θάλασσες. Εμείς, ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα είμαστε πάντα δίπλα τους να λύνουμε τα προβλήματά τους με πρακτικό και άμεσο τρόπο, δίχως πολλά λόγια, αλλά με πράξεις. Χρόνια Πολλά!», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης μετά το πέρας της τελετής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ.Γεώργιο Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Ρούσσεν», η οποία συμμετείχε εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων και αντάλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους.

Η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου ευχήθηκε χρόνια πολλά στους ναυτικούς και σε όλη την Ελλάδα. «Το σημερινό φως το φως της αγάπης το φως της αλήθειας το φως της ευθυκρισίας να πλημμυρίσει τις καρδιές μας αλλά και τα μυαλά μας», ανέφερε.

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Β Πειραιά Νίνα Κασιμάτη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για τη μεγάλη ημέρα των φώτων. Είπε ότι εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κασελάκη εύχεται υγεία και δύναμη σε όλο τον ελληνισμό και σε κάθε άνθρωπο αλλά και «καλή φώτιση στους ιθύνοντες για τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα που βάλλονται». «Να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί και αυτή τη χρονιά» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα και φέτος όπως κάθε χρονιά ο εορτασμός των Θεοφανίων πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό λιμάνι της χώρας τον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ενώ ευχήθηκε περαστικά στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες.

Δείτε φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στο πρώτο λιμάνι της χώρας στον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ

Από τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά

14 βατραχάνθρωποι βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό

14 βατραχάνθρωποι βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφειμ μοιράζει αναμνηστικά δώρα στους βατραχανθρώπους που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη και η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ελευθερώνει το περιστέρι

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης (Κ), ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος (Δ) και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης (Α)

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου (Α) και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασσιμάτη (Δ)

Sports in

Οργή λαού κατά Αλαφούζου και Τερίμ: «Μόνο πίκρες αυτός ο θίασος, ντροπή σας» (pics+vid)

«Έκρηξη» και στα social media κατά του ιδιοκτήτη και του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη νέα αποτυχημένη χρονιά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024