Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάβυσσος: Τον εγκέφαλο της ληστείας του 29χρονου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. - Ποιος είναι ο 24χρονος που συνελήφθη

Ανάβυσσος: Τον εγκέφαλο της ληστείας του 29χρονου αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. – Ποιος είναι ο 24χρονος που συνελήφθη

Το άτομο που είχε τις πληροφορίες ότι ο 29χρονος διατηρούσε μεγάλα ποσά σε κρυπτονομίσματα και οργάνωσε την κινηματογραφική ληστεία αναζητά η Αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της αρπαγής και ληστείας του 29χρονου προγραμματιστή στην Ανάβυσσο.

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 24χρονος Μολδαβός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

Είχε συλληφθεί στο παρελρθόν

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης που συνελήφθη είναι γνωστός στις Αρχές. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και είχε συλληφθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Ενδιαφέρουν προκαλούν και οι πληροφορίες ότι ο 24χρονος δήλωσε κάτοικος Θεσσαλονίκης και ότι τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν στην Αθήνα.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει τις έρευνες στον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του 24χρονου, αλλά και ποιος είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την κινηματογραφική αρπαγή και ληστεία του 29χρονου προγραμματιστή στην Ανάβυσσο.

Η αρπαγή και ληστεία

Ο εφιάλτης του νεαρού ξεκίνησε προχθές (3/1) το απόγευμα. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τον νεαρό με το πρόσχημα πως είναι αστυνομικοί, τον έδεσαν με χειροπέδες και τον μετέφεραν με το δικό του αυτοκίνητο, σε δασώδη περιοχή της Αναβύσσου.

Εκεί τον έβγαλαν από το δικό του αυτοκίνητο και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του του οχήματος των δραστών. Κινήθηκαν για μικρή απόσταση και όταν σταμάτησαν τον λήστεψαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες άρπαξαν από τον 29χρονο: 2 κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του και τραπεζικές κάρτες με τον ίδιο να αναγκάζεται να αποκαλύψει τα pin.

Τα κρυπτονομίσματα

Στη συνέχεια οι απαγωγείς τον ανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων που είχε στο κινητό του τηλέφωνο. Ταχύτατα κατάφεραν να κάνουν δύο μεταφορές κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Το μαρτύριο του νεαρού προγραμματιστή δεν σταμάτησε εκεί.

Μετά τη ληστεία, οι δύο δράστες τον δένουν στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, ψεκάζουν με χλωρίνη και απομακρύνονται, με τον 29χρονο να καταφέρνει κάποια στιγμή να λυθεί και να ζητάει βοήθεια από τον ιδιοκτήτη βενζινάδικου, επί της Λεωφόρου Αναβύσσου.

Επεισοδιακή σύλληψη μετά την απαγωγή

Οι δράστες έχουν στα χέρια τους, τα κλειδιά από το γραφείο και το πατρικό σπίτι του νεαρού και σπεύδουν να το διαρρήξουν. Το θύμα όμως προλαβαίνει να τηλεφωνήσει στη μητέρα του και εκείνη ειδοποιεί αστυνομικούς, που φτάνουν στην περιοχή ταχύτατα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης άμεσα μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν έναν Μολδαβό 25 ετών τον οποίο και συνέλαβαν. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον συνεργό του άντρα που μόλις είχαν συλλάβει, να περιμένει μέσα σε αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή.

Τραυματισμός αστυνομικού

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του και την πρόθεση του να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα η μάσκα του οχήματος να ακουμπήσει τα πόδια του και να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά στο αριστερό χέρι και να προκληθούν φθορές στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει.

Ο 29χρονος που παραμένει σε κατάσταση σοκ, έχει ήδη καταθέσει σε αστυνομικούς που συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν και τον δεύτερο απαγωγέα. Υποστηρίζει πως δεν είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν και περιέγραψε τον τρόπο που αιφνιδιάστηκε.

Ο Μολδαβός που έχει ήδη συλληφθεί κατηγορίες για αρπαγή, εκβίαση, αντίσταση κατά των αρχών και ληστεία κατά συναυτουργία. Για την ώρα κρατάει το στόμα του κλειστό με τον φάκελο που σχηματίζεται να περνάει από την αστυνομία, στα χέρια της δικαιοσύνης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024