Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Reuters: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στον τάφο του Σουλεϊμανί

Reuters: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στον τάφο του Σουλεϊμανί

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Ιράν, που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα (4/1) την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο Ιράν, για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ.

Μέσω των λογαριασμών της στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά» εν μέσω «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους ΄΄Κασέμ Σολεϊμανί΄΄ χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν».

«Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε»

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επιχείρηση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η τζιχαντιστική οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως αυτή η εκστρατεία διεξήχθη «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».

Ιράν: «Με drone των ΗΠΑ η επίθεση»

Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες, από δύο εκρήξεις που προκλήθηκαν από «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη διάρκεια τελετής στο Ιράν για την τέταρτη επέτειο της δολοφονίας, το 2020, του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή, Κασέμ Σουλεϊμανί, σε επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζουν Ιρανοί αξιωματούχοι.

Φόβος και οδύνη στο Ιράν

Οι εκρήξεις έσπειραν φόβο και οδύνη στο Ιράν, ενώ αύξησαν περαιτέρω τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς έγιναν μόλις μια ημέρα μετά την επίθεση με drone που σκότωσε αρκετούς αξιωματούχους της Χαμάς σε προάστιο της Βηρυτού, στον Λίβανο – μεταξύ των θυμάτων, ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι).

Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, με ορισμένους να το κατηγορούν ήδη ότι βρίσκεται πίσω από τις δύο αυτές επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κερμάν, Ραχμάν Τζαλάλι, χαρακτήρισε τις εκρήξεις ως τρομοκρατική επίθεση, χωρίς να διευκρινίσει ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτές. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Οι εκρήξεις έσπειραν φόβο και οδύνη στο Ιράν

Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν 284 άνθρωποι, σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ Ζαμάν, όπου βρίσκεται ο τάφος του στρατηγού Σολεϊμανί, που σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από πλήγμα αμερικανικού drone στο Ιράκ.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024