Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αεροπλάνο: Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο και δεν μπορείτε να το αποφύγετε

Αεροπλάνο: Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο και δεν μπορείτε να το αποφύγετε

Υπάρχουν αρκετές βρώμικες επιφάνειες στις καμπίνες των αεροπλάνων που θα πρέπει είτε να απολυμαίνονται συχνότερα είτε απλώς να αποφεύγονται.

Η πτήση με ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι μία ιδιαίτερα συναρπαστική εμπειρία, ωστόσο τα αεροπλάνα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και αηδιαστικά μέρη, ειδικά μάλιστα αν οι επιβάτες δεν γνωρίζουν που βρίσκονται τα μικρόβια γύρω τους.

Μάλιστα αποδεικνύεται ότι υπάρχουν αρκετές βρώμικες επιφάνειες στις καμπίνες των αεροπλάνων που θα πρέπει είτε να απολυμαίνονται συχνότερα είτε απλώς να αποφεύγονται. Μάλιστα τα πιο βρώμικα σημεία των αεροπλάνων δεν είναι τα προφανή.

Παρόλο που πολλοί θα υποθέσουν ότι τα πιο βρώμικα μέρη είναι οι τουαλέτες, ή ίσως ακόμη και τα πτυσσόμενα τραπεζάκια, υπάρχει ένα αναπόφευκτο σημείο στο αεροσκάφος που θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βρώμικο.

Ο μικροβιολόγος, και συγγραφέας του βιβλίου «The Germ Code», Τζέισον Τέτρο θεωρεί τα αεροπλάνα ως «δωμάτια επειγόντων περιστατικών» στον αέρα.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο Yahoo Life: «Περιβάλλεστε από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και η κατάσταση της υγείας τους είναι εντελώς άγνωστη».

«Και αν δεν έχει γίνει καλός καθαρισμός και απολύμανση, δεν έχετε ιδέα για τους ανθρώπους που ήταν στο αεροπλάνο πριν από εσάς», προσέθεσε.

Καμπίνα αεροσκάφουςΕνώ έχουν γίνει προσπάθειες να ανακαλύψουν ποιο μέρος του αεροπλάνου είναι το πιο βρώμικο, ο μικροβιολόγος έχει τη δική του θεωρία.

«Το πιο βρώμικο μέρος από όλα είναι το προσκέφαλο, επειδή είναι η πιο εκτεθειμένη και η επιφάνεια που την αγγίζει κάποιος περισσότερο σε ένα αεροπλάνο», υπογράμμισε. Αυτό συμβαίνει επειδή τα προσκέφαλα σπάνια καθαρίζονται σε βάθος και έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στα χέρια και τα κεφάλια.

Ποια άλλα σημεία του αεροπλάνου είναι εξίσου βρώμικα

Άλλα μέρη του αεροπλάνου που είναι πιθανό να είναι καλυμμένα με βρωμιά και ακαθαρσίες είναι η τσέπη του καθίσματος, η ζώνη ασφαλείας, το πτυσσόμενο τραπεζάκι και το χερούλι της τουαλέτας. Εκτός από το προσκέφαλο, υπάρχουν και άλλα ανυποψίαστα σημεία του αεροπλάνου που οι επιβάτες πρέπει να προσπαθούν να αποφεύγουν.

Η αεροσυνοδός, Ζόζεφιν Ρέμο αποκάλυψε ότι η κάρτα οδηγιών ασφαλείας μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων. Τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε γιατί η κάρτα ασφαλείας πρέπει να αποφεύγεται, αν είναι δυνατόν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φύλλα οδηγιών σπάνια σκουπίζονται από το προσωπικό.

Η ίδια δήλωσε στο Travel + Leisure: «Μόλις τελειώσετε με την ανάγνωση των οδηγιών ασφαλείας, φροντίστε να βάλετε λίγο απολυμαντικό χεριών – ή ακόμα καλύτερα, σκουπίστε την κάρτα οδηγιών με ένα υγρό μαντηλάκι για να γλιτώσετε εσάς και τους μελλοντικούς επιβάτες από τυχόν μικρόβια».

Η Ζόζεφιν δεν είναι η μόνη αεροσυνοδός που ενθάρρυνε πρόσφατα τους επιβάτες να καθαρίζουν μέρη του αεροπλάνου πριν βολευτούν. Μόνιμο μέλος πληρώματος καμπίνας και blogger της Sun Online Travel συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να κάνουν ένα «μικρό καθαρισμό» πριν καθίσουν.

«Έχω δει στο παρελθόν γονείς να χρησιμοποιούν τα πτυσσόμενα τραπεζάκια για να αλλάζουν τις πάνες των παιδιών τους»

Καμπίνα αεροσκάφους

«Έχω δει στο παρελθόν γονείς να χρησιμοποιούν τα πτυσσόμενα τραπεζάκια για να αλλάζουν τις πάνες των παιδιών τους και ποτέ δεν είναι ένα όμορφο θέαμα, οπότε θα έλεγα ότι ποτέ δεν μπορείτε να καθαρίζετε αυτή την περιοχή πάρα πολύ. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως και τα συνεργεία καθαρισμού μεταξύ των πτήσεων, αλλά δεν μπορούμε πάντα να είμαστε τόσο σχολαστικοί όσο θα θέλαμε, οπότε είναι καλύτερο να βεβαιώνεστε», προσέθεσε.

«Είτε με κάποιο απολυμαντικό είτε με ένα υγρό μαντηλάκι, καθαρίστε το και δώστε στον εαυτό σας την ηρεμία του μυαλού σας», κατέληξε.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024