Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Οι αρχές καθηλώνουν αεροπλάνο που μετέφερε 303 Ινδούς λόγω υποψίας για trafficking

Γαλλία: Οι αρχές καθηλώνουν αεροπλάνο που μετέφερε 303 Ινδούς λόγω υποψίας για trafficking

Οι γαλλικές αρχές καθήλωσαν πτήση από τα ΗAE προς τη Νικαράγουα που μετέφερε 303 Ινδούς επιβάτες, αφού έλαβαν μια πληροφορία ότι μεταφέρει θύματα κυκλώματος trafficking.

Οι γαλλικές αρχές καθήλωσαν μια πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Νικαράγουα που μετέφερε 303 Ινδούς επιβάτες, αφού έλαβαν μια πληροφορία ότι θα μπορούσε να μεταφέρει θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking), όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Ειδικοί ερευνητές ανακρίνουν όλους τους επιβαίνοντες και δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω εξετάσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Παρισιού.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν απομονωθεί στο μικρό αεροδρόμιο του Βατρί, όπου θα περάσουν δεύτερη νύχτα την Παρασκευή σε ράντζα

Ειδικοί ερευνητές ανακρίνουν όλους τους επιβαίνοντες και δύο άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω εξετάσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Παρισιού.

Αντίστοιχο Airbus A-340 της Legend Airlines σαν αυτό που καθηλώθηκε στο μικρό γαλλικό αεροδρόμιο του Βατρί.

Η ανώνυμη πληροφορία στη βάση της πιθανότητας και οι έλεγχοι

Η εισαγγελία ανέφερε πως μια ανώνυμη πληροφορία ανέφερε ότι η πτήση, την οποία εκτελούσε η εταιρεία τσάρτερ Legend Airlines με έδρα τη Ρουμανία, μετέφερε άτομα που θα μπορούσαν να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων. Η πτήση προσγειώθηκε την Πέμπτη αφού σταμάτησε για ανεφοδιασμό στην πόλη Βατρί ανατολικά του Παρισιού.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα έχουν απομονωθεί στο μικρό αεροδρόμιο του Βατρί, όπου θα περάσουν δεύτερη νύχτα την Παρασκευή σε ράντζα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιφερειακής διοίκησης της Μαρν. Αρχικά παρέμειναν στο αεροπλάνο Α340, περικυκλωμένοι από την αστυνομία στον διάδρομο προσγείωσης, αλλά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην κεντρική αίθουσα του αεροδρομίου για να κοιμηθούν το βράδυ της Πέμπτης, δήλωσε ο αξιωματούχος. Ανακριτές από μια εξειδικευμένη γαλλική μονάδα οργανωμένου εγκλήματος, η συνοριακή αστυνομία και οι χωροφύλακες της αεροπορίας εργάζονται για την υπόθεση.

Η πρεσβεία της Ινδίας στη Γαλλία ανήρτησε στο Χ ότι το προσωπικό της πρεσβείας είχε αποκτήσει προξενική πρόσβαση στους επιβάτες. «Διερευνούμε την κατάσταση και διασφαλίζουμε την ευημερία των επιβατών». Η Legend Airlines δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια. Η Liliana Bakayoko, που αναγνωρίστηκε ως δικηγόρος της Legend Airlines, δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι η εταιρεία αρνείται κάθε ρόλο σε ενδεχόμενη εμπορία ανθρώπων.

Είπε ότι ένας πελάτης, τον οποίο δεν ήθελε να προσδιορίσει, ναύλωσε το αεροπλάνο και ήταν υπεύθυνος για την επαλήθευση των εγγράφων ταυτότητας κάθε επιβάτη. Ο πελάτης κοινοποίησε τα στοιχεία των επιβατών στην αεροπορική εταιρεία 48 ώρες πριν από την πτήση, είπε.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024