Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο δρόμο που χάρεξε η Πάμελα Άντερσον - Οι celebrities βγάζουν το μακιγιάζ τους

Στο δρόμο που χάρεξε η Πάμελα Άντερσον – Οι celebrities βγάζουν το μακιγιάζ τους

Διάσημες διατηρούν τη φυσική τους ομορφιά και λένε «όχι» στο μακιγιάζ.

Στις αρχές του 2023 η Πάμελα Άντερσον ανακοίνωσε πώς θα ακολουθήσει το κίνημα «no make up». Το τήρησε, το στήριξε, το απέδειξε. Ακόμη και στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας, φορώντας ένα λευκό κοστούμι, αμακιγιάριστη και με απλά χτενισμένα μαλλιά, η ξανθιά σεξοβόμβα είχε μεταμορφωθεί σε μία γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση και ευτυχή στη λιτή κι απέριττη εμφάνισή της.

Από τότε πολλές γυναίκες απέκτησαν αυτοπεποίθηση και ακολουθούν το «no make up». Στις 9 Δεκεμβρίου, η πανέμορφη Ισπανίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός, Σόνια Φερρέρ, άρχισε να αφαιρεί το μακιγιάζ της σε ζωντανή μετάδοση, ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών. Κάποιοι ίσως αρχικά πίστεψαν πως η παρουσιάστρια μπερδεύτηκε και νόμισε πως οι κάμερες και τα φώτα έσβησαν. Όχι. Ηξερε πολύ καλά ότι την παρακολουθούσε πλήθος κόσμου και δίχως πολλή σκέψη πήρε ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ και ξεκίνησε να αφαιρεί το μακιγιάζ της. Επέλεξε μπροστά σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές να δείξει το «αληθινό της πρόσωπο».

«Δεν είμαι 26 αλλά 46» είπε σχεδόν αγανακτισμένη και κάπως έτσι έγινε κι αυτή μία από τις ιέρειες του κινήματος «no make up», του οποίου εσχάτως ηγείται το αιώνιο σύμβολο του σεξ, Πάμελα Αντερσον.

Δείτε το βίντεο

Τζέιμι Λι Κέρτις, Αλίσια Κις, Πολίνα Πορίτσκοβα χωρίς μακιγιάζ

Υπάρχουν και άλλες σταρ που τόλμησαν και έδειξαν την φυσική τους ομορφιά. Απ’ την πρώτη στιγμή η Τζέιμι Λι Κέρτι αφαίρεσε από τις εμφανίσεις της το μακιγιάζ. Όταν η ίδια ρωτήθηκε για τη νέα εικόνα της Αντερσον έδειξε ολίγον έκπληκτη αλλά χαρούμενη. «Η Πάμελα Άντερσον στην Εβδομάδα Μόδας με τόσες πιέσεις και πόζες, εμφανίστηκε και διεκδίκησε τη θέση της στο τραπέζι χωρίς τίποτα στο πρόσωπό της. Είμαι τόσο εντυπωσιασμένη και με εκπλήσσει αυτή η επαναστατική και θαρραλέα πράξη».

Τα τελευταία χρόνια η Αλίσια Κις πήρε την απόφαση να πει όχι σε κάθε τι που κρύβει την φυσική της ομορφιά. Πλέον, ακολουθεί μία make-up free ρουτίνα χωρίς αυτό να σημαίνει πως παραλείπει το skincare. Απλώς, όπως δηλώνει και η ίδια δεν θέλει να περιορίζεται από τους κανόνες του μακιγιάζ.

Η Αλίσια Κις σταμάτησε να βάφεται όταν το μακιγιάζ της έγινε έμμονη ιδέα. Κάθε φορά που έβγαινε από το σπίτι ένιωθε να την κυριεύει άγχος για το αν έχει παραμείνει στη θέση του. Έτσι, θεώρησε πως έπρεπε να δράσει άμεσα καθώς έβλεπε την αυτοπεποίθησή της να είναι απόλυτα εξαρτημένη από το μακιγιάζ. Γι’ αυτό τον λόγο το σταμάτησε. «Από τα 16 μου χρόνια το έντονο και βαρύ μακιγιάζ αποτελούσε κάτι σαν τον αέρα που αναπνέω. Μου έδινε δύναμη και με έκανε να νιώθω ζωντανή. Κάλυπτε τις ατέλειές μου και τα σημάδια που άφηνε ο χρόνος πάνω μου. Το έντονο μακιγιάζ ήταν το τέλειο καμουφλάζ», είχε δηλώσει στο βρετανικό Glamour.

«Δεν θέλω να κρύβω το πρόσωπό μου, την ψυχή μου ούτε το μυαλό μου», δηλώνει πλέον η τραγουδίστρια.

Πολίνα Πορίτσκοβα

«Δεν έχω πια τη λάμψη της νιότης, αλλά διαθέτω προσωπικότητα. Ωστόσο, μεταξύ ομορφιάς και προσωπικότητας, η κοινωνία μάς μαθαίνει να υμνούμε την πρώτη περισσότερο από τη δεύτερη. Και έτσι, παρότι το φιλοσοφώ το πράγμα, εξακολουθώ να παλεύω με τον εαυτό μου», παραδέχεται η Πολίνα Πορίτσκοβα που μάχεται τον ηλικιακό ρατσισμό.

Το πρώην top model δεν έχει καταργήσει μόνο το μακιγιάζ αλλά και τα φίλτρα στις φωτογραφίες.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024