Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ σε Τουρκία: F-35 στην Ελλάδα αν συνεχίσετε να μπλοκάρετε την ένταξη της Σουηδία στον ΝΑΤΟ

ΗΠΑ σε Τουρκία: F-35 στην Ελλάδα αν συνεχίσετε να μπλοκάρετε την ένταξη της Σουηδία στον ΝΑΤΟ

Η Ουάσινγκτον πιέζει την Άγκυρα μέσω των αμερικανικών μαχητικών - Τελευταία προειδοποίηση προς το μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας

Οι ΗΠΑ αυξάνουν την πίεση στην Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας την ότι θα προχωρήσουν αμέσως στην πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα εάν καθυστερήσει περαιτέρω την ένταξη της χώρας στην Ατλαντική Συμμαχία.

Μέσω Αθήνας το αμερικανικό τελεσίγραφο στην Άγκυρα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από τη νέα καθυστέρηση από την Τουρκία αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας για το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν μια φόρμουλα για να αποσυνδέσουν την πώληση των F-16 από τα F-35 και να προχωρήσουν με την πώληση των μαχητικών στην Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο Άντονι Μπλίνκεν, στην περιοδεία που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, θα συμπεριλάβει και την Τουρκία.

Αποστολή στην Τουρκία για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναμένεται να καταβάλει ακόμα μία προσπάθεια να πείσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση, στα μέσα Ιανουαρίου.

Η προειδοποίηση του Μπλίνκεν

Εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν πειστεί, τότε αναμένεται να ειδοποιηθεί επίσημα το Κογκρέσο για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, ακόμα και αν μια τέτοια εξέλιξη προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν έχει άλλωστε προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, ότι αυτό είναι κάτι που θα συμβεί εάν η Τουρκία συνεχίσει ν’ αθετεί τις υποσχέσεις της σε σχέση με την υπόθεση της Σουηδίας.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024