Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών επιχειρεί ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των δημοτών επιχειρεί ο Δήμαρχος Ναυπακτίας

Στο cityhub των ΝΕΩΝ παραχώρησε συνέντευξη ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα θητεία που ξεκίνησε χθες θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και προκλήσεις. Γι’ αυτό, όπως εξηγεί ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «αυτό που προσδοκούμε είναι να λειτουργούμε με ενότητα».  

Στη νέα θητεία σας που ξεκίνησε χθες ποια θα είναι τα θέματα, στα οποία θα δώσετε βαρύτητα; 

Κατά την πρώτη θητεία μας παράξαμε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς μεταβάλλοντας ριζικά την εικόνα που είχε η Ναυπακτία πριν από λίγα χρόνια. Επενδύσαμε πρωτίστως στην εξωστρέφεια, σε έργα υποδομών και περιβάλλοντος, στην επίλυση των ζητημάτων καθημερινότητας με τα αποτελέσματα να είναι σήμερα απτά και μετρήσιμα. Σε αυτή τη νέα θητεία μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μοναδικό κριτήριο το καλό του τόπου μας, υπηρετώντας πρωτίστως τον δημότη, τον συνάνθρωπο και ιδίως αυτόν που έχει ανάγκη. Αυτό που ουσιαστικά επιθυμούμε είναι να ενισχύσουμε στην πράξη το τοπικό κοινωνικό κράτος.  Κανένα έργο άλλωστε, καμία πολιτική, δεν έχουν από μόνα τους αξία, αν  δεν υπηρετούν πρωτίστως τον άνθρωπο. Τι νόημα έχει άραγε από μόνο του το κυνηγητό κάθε είδους χρηματοδότησης αν αυτό δεν οδηγεί στην αντίστοιχη πραγμάτωση της κοινωνικής  και συλλογικής ευτυχίας, αν δεν κάνει την κοινωνία μας καλύτερη και τους συνανθρώπους μας ευτυχισμένους;   

Στροφή στις πραγματικές ανάγκες

Αξιολόγηση των πραγματικών  αναγκών   της   κοινωνίας:  Θα γίνει σκοπός  της νέας πενταετίας; 

Ως δημοτική αρχή οφείλουμε και αποτελεί πρωταρχική μας βούληση να αξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, ως κοινωνία ώστε να εντείνουμε κάθε προσπάθεια με σκοπό τη συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου της ζωής των   συνδημοτών  μας,   ιδίως  των   νέων  αλλά και  των ευαίσθητων  κοινωνικών ομάδων. Χωρίς αποκλεισμούς και με απόλυτο σεβασμό στην κάθε προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα.  Έχω απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης, στην οποία και εγώ και οι συνεργάτες μου καλούμαστε να ανταποκριθούμε, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι στον   απολογισμό και αυτής της δεύτερης θητείας το πρόσημο θα είναι θετικό. 

Ένας περιφερειακός δήμος, όπως ο δικός σας, τι προσδοκά από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας; 

Μπροστά μας έχουμε μία θητεία με πολλές δυσκολίες και προκλήσεις να μας περιμένουν συνολικά ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό που προσδοκούμε είναι να λειτουργούμε με ενότητα, καθώς μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις  παρούσες και τις μελλοντικές εξόχως δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Η ενεργειακή κρίση που έχει επιβαρύνει καταλυτικά τους προϋπολογισμούς μας, το παράλογος τέλος ταφής, η διαχείριση των υδάτων, είναι μόνο μερικά από τα   σοβαρότατα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτά θα πρέπει να   συνυπολογίσουμε   το   γεγονός   ότι   οι   Δήμοι   πρέπει   να αποκτήσουν   οικονομική   ευρωστία ώστε να επιλύουν   σημαντικά   προβλήματα   που   επηρεάζουν καταλυτικά την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι για παράδειγμα η ανάπτυξη των σχεδίων πόλεως  και  όχι  μόνο.    

Οφείλουμε, λοιπόν, να   εργαζόμαστε   συντονισμένα   και με ενότητα ώστε να θωρακίσουμε τα συμφέροντά μας και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα των πολιτών. Μην ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον θεσμό που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες επηρεάζοντας καθοριστικά την ποιότητα της ζωής τους με τις δράσεις και το έργο που παράγει. Και με μόνο πραγματικά οικονομικά ισχυρούς και εύρωστους δήμους μπορούν να προοδεύσουν οι τοπικές μας κοινωνίες. 

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024