Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιμάρα: Ο Μπελέρης με χειροπέδες πάνω από το φέρετρο της γιαγιάς του - Νέο βίντεο

Χιμάρα: Ο Μπελέρης με χειροπέδες πάνω από το φέρετρο της γιαγιάς του – Νέο βίντεο

Στο βίντεο που παρουσιάζει το in φαίνεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας να οδηγείται με χειροπέδες στον τάφο της γιαγιάς του και με δυσκολία του επιτρέπουν να κάνει τον σταυρό του

Νέες εικόνες από τις απαράδεκτες ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας στην κηδεία της γιαγιάς του Φρέντι Μπελέρη έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το in φαίνεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας να οδηγείται στο νεκροταφείο όπου γίνεται η κηδεία της γιαγιάς υπό τον ασφυκτικό κλοιό των Αλβανών αστυνομικών.

Δεμένος με χειροπέδες

Ο Φρέντι Μπελέρης είναι δεμένος με χειροπέδες στο αριστερό του έναν από τους αστυνομικούς που τον συνοδεύουν ενώ από το δεξί χέρι τον κρατά ένας άλλο αστυνομικός.

Φτάνοντας στο σημείο ταφής ο Μπελέρης με δυσκολία κάνει το σταυρό του και σκύβει να ασπαστεί το φέρετρο όπου είναι η γιαγιά του.


Από τις κινήσεις του και τις συνομιλίες που έχει με τους αστυνομικούς είναι εμφανής η ενόχλησή του για τον τρόπο που γίνεται η μετακίνησή του μέσα στο νεκροταφείο.

Την ίδια ώρα και οι κάτοικοι που βρίσκονται εκεί για να την κηδεία αντιδρούν φωνάζοντας προς τους αστυνομικούς.

«Άδεια για 5 λεπτά»

Με δηλώσεις του χθες, ο αδερφός του Μπελέρη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς, η άδεια που τον άφησαν να πάει στην κηδεία ήταν μόνο 5 λεπτά. Και σε όλη την διάρκεια ήταν δεμένος με χειροπέδες και με αστυνομικό δίπλα. Ήταν δεμένος με χειροπέδες και δεν τον άφησαν να κάνει ούτε τον σταυρό του».

Όπως είπε ο Λεονάρδος Μπελέρης «η αλβανική νομοθεσία προβλέπει άδεια για 48 ώρες. Η άδεια η οποία δόθηκε στον Φρέντι ήταν για 6 ώρες. Δυστυχώς τον άφησαν για 5 λεπτά. Τα βίντεο που είδατε, την ώρα που τον έβγαλαν από την κλούβα μέχρι την ώρα που τον ξαναέβαλαν βιαίως μέσα στην κλούβα για να φύγει από την Χιμάρα».

Δείτε πλάνα που μετέδωσε το αλβανικό κανάλι «Top Channel»

Οι εικόνες αυτές και η απαράδεκτη συμπεριφορά της αλβανικής αστυνομίας στην κηδεία, προκάλεσαν την οργή του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί, με συνέπεια να προκληθεί ένταση χωρίς να λείψουν οι αποδοκιμασίας ακόμα και κάποιες αψιμαχίες με τους αστυνομικούς.

Καψώνια

O Μπελέρης κρατήθηκε στην κλούβα και δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Μάλιστα λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα αστυνομικοί έβγαλαν τον Μπελέρη από την κλούβα με τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του και να τον χειροκροτούν.


Τον μετέφεραν κυριολεκτικά σηκωτό μέσα στο νεκροταφείο και με τον ίδιο τρόπο περίπου πέντε με δέκα λεπτά μετά τον οδήγησαν και πάλι μέσα στην κλούβα προκειμένου να τον μεταφέρουν στις φυλακές.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024