Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ηρώδεις όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Μητροπολίτης Χρυσόστομος: Σύγχρονοι Ηρώδεις όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κήρυξε από άμβωνος ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ενώ «προειδοποίησε» τους νομοθέτες για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Με σημερινό του κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος καταδίκασε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την πιθανότητα τεκνοθεσίας.

Σε ξεχωριστή επεξηγηματική ανακοίνωση της ιεράς Μητρόπολης, ο Χρυσόστομος καταφέρθηκε εναντίον του κατοχυρωμένου δικαιώματος στην άμβλωση (δικαίωμα στην αυτοδιάθεση) και εναντίον όσων σκοτώνουν παιδιά σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά κήρυξε θέλοντας να πιέσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος

Για το τέλος άφησε «όσους βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών», δηλαδή υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ουσιαστικά κήρυξε θέλοντας να πιέσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Βέβαια, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα τύχει στήριξης και από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, αφήνοντας περιθώρια να μείνει η κομματική πειθαρχία στην άκρη.

Ο Μητροπολίτης Πατρών καταφέρεται σταθερά εναντίον της άμβλωσης και των LGBT+ δικαιωμάτων.

Το κήρυγμα με τις λεπτομέρειές του όπως ειπώθηκε

«Η Εκκλησία γνωρίζει και ευλογεί τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός και πορεύεται σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», είπε και πρόσθεσε ότι: «Σέβεται και ευλογεί την οικογένεια με την μορφή που την γνωρίζομε και την αποδεχόμεθα όλοι και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβασθεί με «πρότυπα» τα οποία εισάγονται εις βάρος αυτής ταύτης της οντολογίας και φυσιολογίας του ανθρώπου, όπως τον εδημιούργησε ο Θεός και εις βάρος του ιερού θεσμού της οικογενείας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας».

Στην ομιλία στάθηκε και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών

Αρχικά η μητρόπολη στην ανακοίνωσή της έκανε αναφορά στις θρησκευτικές δοξασίες για τον Ηρώδη και ύστερα το ζήτημα έγινε λίγο πιο πολιτικό.

«Ἐν συνεχείᾳ μίλησε γιά τούς συγχρόνους Ἡρώδεις, οἱ ὁποῖοι εἶναι, ὃσοι δέν ἀφήνουν τά παιδιά νά γεννηθοῦν καί τά φονεύουν, προτοῦ δοῦν τό φῶς τοῦ ἡλίου· Ὃσοι σκοτώνουν παιδιά στίς πολεμικές ἐπιχειρήσεις καί τέλος ὃσοι βούλονται νά νομοθετήσουν εἰς βάρος τῶν παιδιῶν, ἀδιαφορώντας γιά τά δικαιώματά τους, ὃσοι δηλαδή προωθοῦν τήν τεκνοθεσία ἀπό τά ὁμόφυλα «ζευγάρια»»

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024