Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μετά τις γιορτές η απόφαση Μητσοτάκη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μετά τις γιορτές η απόφαση Μητσοτάκη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Στην τελική ευθεία για να λάβει τις αποφάσεις του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως προς τον χρόνο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, κανένας συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να εκκινήσει την διαδικασία.

Μάλιστα, για πρώτη φορά εκφράζονται προβληματισμοί και σκέψεις για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας και από το περιβάλλον του Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το «μασάζ» στον Βορίδη

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ενός εκ των κεντρικών «γαλάζιων» επικριτών του γάμου των ομοφύλων και, κυρίως, της τεκνοθεσίας, με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, κατά την οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα – «αγκάθια» του επίμαχου νομοσχεδίου.

Το πρώτο «αγκάθι» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης στα δικαιώματα των παιδιών που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό από ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία στην Ελλάδα δηλώνονται μόνο από τον ένα γονέα.

Το δεύτερο – που αφορά και στα ετερόφυλα ζευγάρια – είναι ότι σε περίπτωση που ένα ζευγάρι αποφασίσει να καταψύξει ωάρια, η γυναίκα μπορεί να προχωρήσει σε εμφύτευση σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή ο σύζυγός της, ενώ δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα για τον άνδρα, καθώς δεν μπορεί να κάνει την εμφύτευση μια άλλη γυναίκα.

Επιπλέον, εάν πεθάνει ο ένας γονέας παιδιού ομόφυλου ζευγαριού, τότε οι συγγενείς μπορούν να διεκδικήσουν το παιδί από τον άλλο γονέα, εφόσον δεν είναι κατοχυρωμένος νομικά.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024