Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Γάζα: Δέκα «φιλοϊρανοί» μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

Ισραήλ – Γάζα: Δέκα «φιλοϊρανοί» μαχητές σκοτώθηκαν από αμερικανικά πλήγματα στη Συρία

Ο Μπάιντεν είχε αναφέρε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποιούν και θα πραγματοποιήσουν χτυπήματα με σκοπό την αποδυνάμωση «φιλοϊρανικών» οργανώσεων που έχουν στοχεύσει αμερικανικές βάσεις σε Ιράκ και Συρία

Δέκα μαχητές, που συνδέονται με το Ιράν, σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίσθηκαν από «πιθανόν αμερικανικά» πλήγματα που στοχοθέτησαν τοποθεσίες στην ανατολική Συρία, με φόντο την αναζωπύρωση των επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Ιράν υποστηρίζει ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες κατηγορούνται από την Ουάσιγκτον ότι ευθύνονται για την αναζωπύρωση των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα.

Δέκα νεκροί μαχητές

«Δέκα φιλοϊρανοί μαχητές, από τους οποίους τρεις Σύροι, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίσθηκαν» σε τουλάχιστον εννέα «πιθανόν αμερικανικά» αεροπορικά πλήγματα που είχαν στόχο στρατιωτικές θέσεις στο Μπουκαμάλ και τα περίχωρά του, στη μεθοριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιούνται με φόντο τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων φιλοϊρανικών οργανώσεων με στόχο τον στρατό της Ουάσιγκτον στη Συρία και το Ιράκ

Ένα φορτίο όπλων προερχόμενο από το Ιράκ και μια αποθήκη πυρομαχικών έγιναν επίσης στόχοι και μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Κλιμάκωση στον Λίβανο

Από την πλευρά της, η λιβανική Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της σκοτώθηκαν «στην οδό της Ιερουσαλήμ», διατύπωση που χρησιμοποιείται από τον σχηματισμό για τα μέλη της που έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

Η Χεζμπολάχ δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιούνται με φόντο τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων φιλοϊρανικών οργανώσεων με στόχο τον στρατό της Ουάσιγκτον στη Συρία και το Ιράκ μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο Ιράκ και 900 στη Συρία στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι οι βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία όπου στεγάζεται το προσωπικό του έχουν γίνει στόχος πάνω από εκατό φορές από τις 7 Οκτωβρίου.

Προαναγγελία Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν με επιστολή του στο Κογκρέσο στις 27 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν διεξάγει χτυπήματα στο Ιράκ στις 25 Δεκεμβρίου και τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναλάβουν περαιτέρω δράση, όπως απαιτείται και ενδείκνυται, για την αντιμετώπιση περαιτέρω απειλών ή επιθέσεων».

Τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ απειλεί με κλιμάκωση πλήρους κλίμακας εάν δεν σταματήσουν τα χτυπήματα της Χεζμπολάχ ενώ υπάρχει αύξηση των συγκρούσεων στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για αποφυγή μιας καταστροφικής περιφερειακής σύγκρουσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024